„Ислямска държава“ дава 50 хил. долара за главата на българин

Това каза Динко Вълев, който се прочу с незаконните арести на бежанци по границата, пред bTV

„Ловецът на мигранти“ не крие, че това малко го притеснява, но не и предстоящата проверка от прокуратурата, която може да доведе от 1 до 4 години затвор.

Динко Вълев е малко притеснен от обявената за него награда. Българския Хелзинкски комитет може да го вкара в затвора

Динко Вълев е малко притеснен от обявената за него награда. Българския Хелзинкски комитет може да го вкара в затвора

Динко Вълев ще бъде разследван от Районната прокуратура в София по случая с незаконните арести, а проверката ще бъде направена по искане на Българския хелзинкски комитет. Именно тази организация подаде сигнал за „извършени престъпления срещу лица, търсещи закрила и срещу обществения и правов ред в страната”. За това обвинение ямболлията може да получи от 1 до 4 години затвор.

„Няма какво да ме притеснява това, хората си вършат работата. Искам всички да видят как третират един човек, който се е защитил при нападение. Ако ме бяха убили досега щяха да ме забравят. Аз съм обвиняем за това, че съм се защитил”, коментира Динко, и продължава да подкрепя тезата си, че мигрантите са нападнали него, след като случайно се срещнали на границата, докато се разхождал с АТВ-то си.

нидал алгафари

Нидал Алгафари разкритикува „ловеца“ Динко Вълев

Той поясни, че е дал дума повече да не ходи на границата. „Не искам да създавам неприятности и да трупам негативи. Ако се притеснявах от нещо – имам американско гражданство, щях да отида да живея там. Аз не се чувствам виновен, че съм се защитил. Чувствам се предаден, че някакви хора в интернет се чудят какво да правят”, допълва „ловецът“.

Нидал Алгафари пък смята, че Динко е от хората, които искат да се самоизтъкнат. „И с АТВ-то, и с татуировките, и с бицепсите. Това е човек, който иска да се показва”.

Той определи ситуацията с ямболлията и обявената награда за главата му като водевил. „Тези хора на границата просто са си вървяли и не са търсили Иван, не са търсели Георги, търсили са Динко… Това е поредното нещо, което показва, че този човек има нужда от този тип говорене за себе си.

Ако тръгнем да сравняваме Българския хелзинкски комитет с Динко – те са несравними! Комитетът са едни доста смели хора и когато тръгнат за някаква кауза, тя е кауза. И смятат, че всеки човек има равни права с всички останали”, смята още бившият изпълнителен директор на БНТ.

„Има едни хора, които са като Динко и смятат това за геройство, има и други от другата страна”, заключи Нидал Алгафари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене