Реанимационни мерки за МБАЛ Благоевград: Закриват очно и ушно отделения, носят само загуби, оставят по 1 лекар консултант за пациентите

Очно и ушно отделения на МБАЛ Благоевград най-вероятно ще бъдат закрити заради липса на пациенти. Отделенията носят само загуби и тежат на и без това силно утежнения бюджет на благоевградската болница.

Реанимационните мерки се налагат, тъй като издръжката на болницата е висока, а постъпленията и собствените приходи са далеч по-малки, това е част от оздравителния план на ръководството да се спаси здравното заведение от грозящия я го тотален финансов колапс. Благоевградската болница не е изключение от случващото се в почти всички държавни здравни заведения, така че оцеляването им е под въпрос.

Шефът на благоевградската болница д-р Огнян Митев не отрече информация и заяви: По всяка вероятност двете отделения ще бъдат закрити, това няма да се отрази на пациентите, тъй като там ще останат по един лекар консултант, който ще оказва помощ. Закриването им все още е в проект, но засега и двете отделения за съжаление работят на загуба, а в така създалата се ситуация, не можем да си позволим губещи пера в здравното заведение Когато стане факт, че го обявим официално, каза д-р Митев.

С ограничен капацитет работи и Инфекциозно отделение на болницата, където пациентите също не се достатъчно, за да се издържа. Отделението обаче не може да бъде закрито и няма да бъде закрито, тъй като е специфично и неговите пациенти, задължително имат нужда от болнично лечение. Въпреки тежкото финансово положение д-р Митев и екипът му успяват да изплащат заплатите на работещите в болницата и да погасяват по етапно наследените многомилионни дългове към доставчици и фармацевтични компании.

П. Кирилов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене