Топ ПРЕСА TV: Дете с кохлеарен имплант от Гоце Делчв – подпомогнато от „Българската Kоледа“

_MG_433117

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/top-presa-tv-dete-s-kohlearen-implantat-ot-gotse-delchv-podpomognato-ot-balgarskata-koleda/“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

Деветгодишният ученик от Гоце Делчев, който е с увреден слух, получи днес апаратура за подобряване качеството на обучение, благодарение на милосърдие и благотворителност проявена от Учителския колектив, родителите и всички деца от Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев.

Методи Стамов е ученик във втори клас в Първо ОУ „СВ.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Детето е с проблем със слуха и слуша с кохлеарен имплантант. За да е по-качествено обучението му, се нуждаеше от специална FM – система. Устройството е от две части – едната „Брошка“ за закача на ученика а другата  на учителя. Устройството изолира страничните шумове и приоритетно чува гласът на учителя, което дава възможност на ученикът да се съсредоточи в думите на преподавателя. Стойността на апарата се изразява четирицифрена стойност, непосилна за семейството на малкия Методи. За да помогнат на нуждаещото се дете, учители, родители и всички ученици от училището се включиха в инициативата на президента Росен Плевнелиев „Българската Kоледа“. Благотворителността и милосърдието се изрази чрез организиране на благотворителен търг около коледните празници. Парите бяха събрани и преведени по специална сметка на детето. Устройството се напасва индивидуално, което изисква много време, но днес апаратурата бе получена и доставена в училището. Тя бе тържествено връчена на второкласникът Методи Стамов, който с нескрита радост и щастие прие дарението. Учителката Мария Мавродиева също бе щастлива да демонстрира за първи път устройството пред класа. Детето е много умно и талантливо и е много обичано от съучениците си, които всекидневно го обгрижват с внимание, сподели г-жа Мавродиева.

_MG_4112

_MG_4113

_MG_4114

_MG_4117

_MG_4120

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене