Опасен инцидент в Благоевград! 4-г. дете вдигна медиците на крак, отпи от шише селскостопанска отрова

Три пострадали деца са обслужени през нощта от спешните медици в Благоевград, сред тях е 4-годишно момченце, което неволно погълнало от отровен препарат за растителна защита „Децис“.

Нелепият инцидент с момченцето станал вечерта в дома му в благоевградския кв. „Струмско”. Детето попаднало на пластмасовото шишенце, в което имало разтвор от отровата, която е с бързо действие, и изпило няколко глътки. Незабавно започнало да плюе от силния мирис, а родителите му се прители на помощ. Предвид опасността от усложнения е настанено по спешност за лечение под активно лекарско наблюдение в реанимация.

Препаратът за борба с вредителите е силно токсичен, той е опасен за пчели, риби и птици. Състоянието на детето е стабилизирано, погълнало е от разреден разтвор, а не директно от концентрата, съобщиха от МБАЛ – Благоевград.

Припомняме, че това е третият случай с натровено дете само за седмица в Благоевград, при предходните два случая се касаеше за интоксикация след поглъщане на половин шише от лекарствен сироп, а пострадалите деца отново бяха на 3- и 4-годишна възраст.

Още две дечица – едногодишно и 3-годишно момиченце, са обслужени с остри алергични реакции след ужилване от насекомо. При тях свръхчувствителността е овладяна в спешно отделение и след консултации са освободени за домашно лечение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене