Важно! Kъсaме лесно с телекома

Разводът с мобилен оператор без джобът ни сериозно да изтънее, вече не е мисия невъзможна. От 1 юли два от телекомите у нас официално нямат правo да ни искат пари за всички вноски до края на договора, ако решим да го прекратим предсрочно, съобщиха от Комисията за защита на потребителите, цитирани от „Телеграф”. Така ако се откажем от услугите на телеком, вече дължим само до 3 такси. Според споразумението това важи и за нови, и за стари клиенти на телекомите.

„Хората трябва да знаят това и да търсят правата си”, категорични бяха от КЗП. И допълниха, че само един от телекомите, които оперират в страната, е отказал да спази новите условия и заради това срещу него се води колективен иск. Според председателя на комисията Димитър Маргаритов ако и с третия оператор не се постигне извънсъдебна спогодба, съдът би трябвало да реши в полза на потребителите, тъй като практиката вече е утвърдена.

И въпреки че вече можем по-лесно да скъсаме с мобилния доставчик, опарени клиенти все пак има. Читател алармира, че опитал да прекрати договора си с телекома и според новите правила не би трябвало да дължи всички такси.

„Контрактът ми беше валиден до декември. Разбрах, че от 1 юли мога да го прекратя, без да плащам вноските по договора до края. Затова реших да го анулирам на 3 юли. Когато попитах, от оператора ми обясниха, че трябва да се издължа за целия срок на договора”, разказа абонатът.

Решението на комисията за прекратяванията на договорите с обезщетение не повече от 2 или 3 месеца се обсъжда с телекомите още от началото на годината.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене