Югозападът и България отново ще имат своето присъствие в холандския професионален футбол

Димитър БОРИСОВ
След като Иван Цветков направи име в Ниската земя с екипа на Хееренвеен, Веендам, Цволе, „Хелмонд спорт“ и „Спарта“ (Ротердам), а след него Станислав Манолев в ПСВ „Айндховен“, роденият в Кочан Камен Хаджиев също ще пробва късмета си в страната на лалетата. Защитникът подписа двугодишен договор с „Фортуна“ (Ситард), след като изкара там проверовъчен период. Играчът бе одобрен от треньора на тима Бен ван Даел заедно с другата нова придобивка Кристофър Браун. Днес, започналият своя професионален път в „Пирин“ (Гоце Делчев) защитник ще дебютира заедно със своя колега срещу Мюстергелеен в контрола помежду им.
24-годишният футболист през последния сезон носеше екипа на германския Олденбург в четвърта дивизия, а сега избра да смени първенството, премествайки се на север в Холандия. Тимът през последното първенство завърши на 16-о място във втора лига, но ръководството е амбицирано през новата кампания да се върне в елита. Фортуна, два пъти носител на Купата на Холандия в историята, е един от традиционните клубове и участник в европейски турнири. От 2002-а година обаче тимът безуспешно опитва да се върне при най-добрите.
„Имах предложения от отбори от втора, трета германска дивизия, дори и от два отбора от българската „А“ група. Реших обаче да сменя първенството, а и смятам, че Холандия е добра стъпка напред в кариерата ми“, коментира Камен Хаджиев. Той е юноша на германския „Шалке’04“, а в България носи екипите на „Пирин“ (Гоце Делчев), където му се дава възможност за изява в първия отбор и прави дебют в мъжкия футбол като професионалист в „Б“ група. Освен това се е подвизавал в „Родопа“ (Смолян), „Миньор“ (Перник) и „Локомотив“ (София), с който стана бронзов медалист на България в първенство 2014/2015. През изминалия сезон роденият в Кочан футболист игра за германския Олденбург, където вкара 6 гола. Тимът обаче не успя да се пребори за промоция в трета дивизия след загуба от директния си противник и остана на 2-о място в своята зона. Неговите качества обаче бяха оценени и три пъти феновете на немския тим го избираха в страницата си за играч на месеца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене