1000 деца от 3 държави танцуват в Петрич

Васил Найденов пее за празника на града

Град Петрич посреща 1000 деца от страната и чужбина, които са участници в 17-ия Международен конкурс „Южни слънца”. Музикалната проява е под патронажа на кмета Димитър Бръчков и се провежда винаги в навечерието на празника на населеното място, който е навръх Гергьовден. Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, община Петрич и Общински детски комплекс. „Южни слънца” се провежда в три направления – пленер, фолклорно надиграване и съвременно танцово изкуство. В този формат на детското творчество се включват участници от цяла България, от Русия и Македония. Голямата награда е Гран При на кмета на община Петрич.

Васил Найденов ще бъде специалният гост-изпълнител за празника на града, той ще пее за петричани и техните гости в четвъртък, 5 май, на градския площад от 19.30 часа. В събитието ще се включат възпитаници на Общински детски комплекс, Народно читалище „Братя Миладинови”, Вокален състав „Сгушена звездица” и Ансамбъл „Прима” от Москва. Празничният петъчен ден започва в 11.00 часа отново на сцената на градския площад. Тогава своя талант ще покажат местни изпълнители, гости от съседна Румъния и гост – изпълнителката – народната певица Гуна Иванова. При дъждовно време концертите ще бъдат в салона на читалището, уточниха от кметството.

За празника си Петрич вече посрещна официална делегация от руския град Истра, водена от кмета Константин Печурин. Пред колегата си Димитър Бръчков той изрази надежда сътрудничеството между двата града да продължи и в бъдеще. Населените места са побратимени от над 10 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене