Кметът Ревански поиска прошка от жителите на Белица на Рамазан Байрам

С увеселителни хора и богата празнична трапеза, подготвена от мюсюлманите в община Белица, премина първия от трите празнични дни по повод рамазан Байрам.

Хората се чувстваха истински щастливи и емоционално въодушевени, че имаха възможността да почерпят всички жители и гости с разнообразните си байрамски  кулинарни изделия, за които се бяха потрудили да приготвят в рамките на два дни.

„Скъпи братя, християни и мюсюлмани, днес, ние отново доказахме, че празниците ни учат на мъдрост, обич и толерантност. Правят ни още по-отговорни и по-добронамерени едни към други.Чувствам се горд и щастлив, че виждам толкова много хора и от двете религиозни общности в общината, събрани в общинският център Белица. Днес още веднъж доказваме, че ние не живеем един до друг, а живеем заедно и общите ни празници ни сплотяват. Независимо от коя религия сме ние имаме нужда от празниците на духа. Нека да съхраним духа на разбирателството, запазвайки дълбоките морални устои, милосърдието и човешките добродетели. Днес е и ден на прошка. Аз не съм горделив човек и в този момент свеждам глава пред всички вас и ви моля ако по някакъв начин съм обидил някого, да ми бъде простено. Честит празник! ”, заяви кметът на Белица Радослав Ревански.

Богата културна програма, тъпани и зурни огласяха центъра на китното градче повече от четири часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене