В Благоевград спряха спряха да продават панелки, очакват поскъпване след санирането

Собственици на панелни жилища в Благоевград, които предстоят да бъдат санирани, спряха да продават имотите си, твърдят брокери в района. Те очакват повишение в цените след санирането, съобщава БНТ.

Борислав Андреев, който живее в квартал Еленово в Благоевград от години, признава, че очаква санирането да повиши цената на имота му. Сега блокът, в който той живее, се санира и придобива напълно нов вид.

„Сто процента ще го продам на по-висока цена. Примерно, ако е 30 за 40 хиляди ще му взема. Десет хиляди отгоре, затова, че е саниран“, заяви Борислав Андреев.

„Би трябвало да се повиши цената, защото са доста големи подобренията на панелките. Не само се променя на външния вид, но и вътре сменят ВиК инсталацията, което си е изцяло подновяване един вид на този апартамент“, каза брокерът Паулина Чукарска.

В кварталите в Благоевград, където най-усилено се санира вече се носят слухове, че в договорът има забрана за продажба на имотите.

„Собствениците имат право, разбира се да продават жилищата си, като единственото ограничение, което е наложено в договорите е, aко старият собственик е бил член на контролен съвет, новият също трябва да членува в контролния съвет“, обясни домоуправителят Ангел Вангелов.

Изискване за пет годишно въздържание на собствениците има единствено за промяна по фасадата на сградата, за да важи гаранцията на строителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене