Гоцеделчевецът Христо Кирев премина в „Оборище“

Това съобщиха от клуба, където роденият в Гоце Делчев футболист започна тренировки вече

Нападателят игра за последно в Банско, където дойде от „Спартак“(Плевен), където според запознати стана един от многото разочаровани от клуба. Той бе неизменен титуляр при бившия старши треньор Иван Атанасов, който също като своя подопечен дойде на полусезона. Добрите игри на неврокопското острие не останаха незабелязани от останалите отбори и според надеждни наши източници е имало интерес от няколко тима. В крайна сметка той се яви на първата тренировка на „козлите“ и започна подготовка с тях, но в крайна сметка реши да опита късмета си другаде. С това се обяснява липсата на играча от приятелските мачове на Банско срещу Созопол, „Верея“ и Монтана през миналата седмица.

Според слуховете, за да дойде в Панагюрище, играчът е бил препоръчан от бившия помощник треньор на „Пирин“(Гоце Делчев) Стойчо Драмов, с когото работиха преди 2 години. По същия начин в тима дойдоха през различни периоди на време Мурад Ибраим, Ахмед Адемов и Христо Гоговски, които също играха по времето на мандата на специалиста като асистент при неврокопчани.

В „Оборище“ Христо Кирев ще има няколко дни да се докаже преди да му бъде даден отговор дали остава. Самият той е добра оферта за „възрожденците“, защото е свободен агент, а освен това е на 22 години и влиза в квотата на задължително изискваните от БФС футболисти в състава за мача на всеки тим от втора дивизия. Освен това при подписване на договор юношата на „Литекс“ ще се присъедини към един от най-стабилните във финансово отношение не само в „Б“ група.

В своята кариера той е играл освен в „Литекс“ във „Видима-Раковски“, „Пирин“(Гоце Делчев), „Дунав“(Русе), „Спартак“(Плевен) и за последно Банско.

Ако не се стигне до негов трансфер, той има възможност да се присъедини отново към Банско и да чака по-добри дни. Освен това може и да се огледа за други предложения от тимове и да ги преразгледа, след като според запознати е имало такива към него, но бившият юношески национал за момента е избрал „Оборище“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене