Николай Бошкилов е новият областен председател на БСП в Пиринско

Червените с гневна декларация против натиска върху кмета на Кресна Н. Георгиев за ВиК асоциацията и застава категорично зад него

На проведеното днес заседание на Областния съвет на БСП Благоевград,единодушно бе избран Николай Бошкилов за областен председател. Заседанието бе ръководено от Костадин Паскалев, член на ИБ на НС на БСП. Николай Бошкилов избра и своето ръководство, като се спря на двама заместник председатели в лицето на кмета на община Кресна – Николай Георгиев и заместник кмета на община Гоце Делчев – Валери Сарандев. Костадин Дурчов- общинският председател на БСП Банско и Йорданка Атанасова- общинският председател на БСП Петрич, бяха избрани за организационни секретари на Областния съвет на БСП Багоевград. Бошкилов сподели, че ще разчита на на техния опит и екипност в съвместната работа на Областния съвет.

Областният съвет на БСП Благоевград категорично се противопостави на осъществения груб политически натиск от държавни органи за местно самоуправление в община Кресна, относно присъединяване към Асоциацията по ВиК на особената територия, обслужвана от „ВиК“ – ЕООД Благоевград. Чрез приложената декларация, Областният съвет на БСП -Благоевград застава категорично зад кмета на община Кресна – Николай Георгиев и общинските съветници в община Кресна, които се възпротивиха срещу наглия опит на областния управител за подмяна на тяхната свободна воля.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене