ЕКСКЛУЗИВНО! Тодор и Димитър Шопови от Гоце Делчев признаха, че са наркодилъри и бяха осъдени – ВИЖТЕ ПРИСЪДАТА!

3 месеца след ареста баща и син Тодор и Димитър Шопови от Гоце Делчев признаха, че са наркодилъри и бяха осъдени. Двамата сключиха споразумение с наблюдаващия прокурор Весела Стоилова, което вчера бе одобрено от окръжния съдия Атанас Маскръчки. 32-годишният Димитър Шопов отива в затвора за 4 години, като ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим. Баща му, който е тежко болен от рак на белите дробове, бе осъден на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 5000 лв.

Двамата бяха обвинени за държане на наркотици с цел разпространение, като за сина обвинението беше при условията на опасен рецидив, тъй като е осъждан два и повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления, в това число и за продажба на дрога. Наркофамилията бе закована след разпит на двама клиенти, издебнати от полицаите след сделка. Единият наркозависим си закупил дрогата, преди да отиде нощна смяна на работа, а другият дошъл специално на пазар от друг град. Пред разследващите признали, че си купили около 3 грама канабис и 1.4 грама амфетамин от Димитър, които след това предали доброволно на ченгетата.

В жилището на сина наркодилър е предприето среднощно претърсване при условията на неотложност като единствена възможност за събиране и запазване на доказателствата. Така са открити 550 грама марихуана, 925 грама хероин, 75.7 грама амфетамини и 3.02 грама кокаин. Част от дрогата била закопана в пластмасов съд в двора на къщата. При паралелно претърсване в жилището на 56-годишния Тодор Шопов са открити 102 грама амфетамини.

Двамата безработни мъже въртели своеобразен магазин за наркотици от целия спектър, който се превърнал в основен източник за доходите им, изтъкна прокурор Весела Стоилова. Първоначалната защитна теза на Димитър Шопов беше, че иззетите вещества са препарати за почистване, прах за обезмасляване, а не хероин, и твърдеше, че експертизата ще го докаже.

Експертизата на НИКК показа, че това са наркотици и след 3 месеца зад решетките бащата и синът узряха да се признаят за виновни и да уговорят по-леки наказания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене