Мухарем Дрилев е удавилото се момче в язовира между гоцеделчевските села Корница и Лъжница

12-годишният Мухарем Дрилев от гоцеделчевското село Корница, след цял нощ издирване, тази сутрин е бил изваден удавен от водоема, намиращ се на прекия път между двете съседни гоцеделчевски села Корница и Лъжница. Детето излязло от дома си вчера около 19 часа, като казало на приятели и близки, че отива за риба.

След като 12-годишният Мухарем не се прибрал близките му започнали да го търсят. Днес сутринта те сигнализирали полицията и поискали съдействие. Веднага на крак били вдигнати спасителни групи от противопожарна охрана, Гражданска защита и РУ Гоце Делчев, които започнали издирването.

Тази сутрин на брега на водоема – на прекия път между Корница и Лъжница, спасители намерили дрехите на Мухарем, до които имало и торбичка с рибарски такъми, а от него нямало и следа. Часове по-късно водолазите извадили от водата и безжизненото тяло на момчето.

Запознати от селото коментираха, че Мухарем е от многодетно и бедно семейство от село Корница. За него се грижела майката, след като бащата заминал на гурбет в Германия. Семейството имало общо 6 деца, твърдят още хора от населеното място.

В района на двете села има два водоема, които били щателно претърсени от водолазите по време на издирвателната акция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене