Без категория

Местния печат

печат

В. „Струма“
В бял ковчег погребват днес Н. Радев – Отвертката, приятелите му се уговориха всички да са в бели дрехи…
В бял ковчег докараха тялото на убития ексгард на братя Галеви Николай Радев – Отвертката от моргата в Кюстендил в дома му на ул. „Орлинска“ в Дупница. Пред дома му го чакаха приятели и роднини. През целия ден прииждаха младежи и момичета в къщата на убития младеж. Майката на Николай Радеви брат му Иван пристигнаха вчера от Кипър вчера преди обяд, съседката им Севда разказа, че майката Гълъбина нямала сили да слезе от Лекия автомобил, с който пристигнала.

Камери за видеонаблюдение „издадоха“ шофьора-беглец, прегазил пешеходка
След 24-часово издирване заловиха шофьора-беглец, прегазил 70-г. пешеходка. 64-годишният Петър С. ОТ Кюстендил е избягал от катастрофата, станала до пицария „Роял“ в Кюстендил завчера около 13.00 часа. При пътно-транспортното произшествие пострада 70-годишната Добринка Цекова от града.

Хлебарите Стоименови глобени
Хлебарска фирма от кв. „Запад“ в Кюстендил отнесе 3 хиляди лв. глоба заради неспазване на държавните изисквания при производство на насъщния. Бизнесмените Красимира и Григорий Стоименови са глобени след проверка от инспектори от отдел „Контрол на храните“ в Областната дирекция по безопасност на храните с ръководител д-р Първан Дангов.

Р. Плевнелиев покани уволнения директор на училището в Рибново М. Джуркин да работи в президентството с 1 800 лв. заплата
Президентът на Република България Росен Плевнелиев е отправил покана към бившия директор на СОУ „Христо Ботев“ в село Рибновои настоящ заместник-директор Манчо Джуркин да заеме пост в президентската канцелария по етническите въпроси. Двамта са имали двучасовразговор в Банско, състоял се по инициатива на президента.

В. „Вяра“

Съдия Пенка Братанова: Баща и синове Карастоянови с мярка за неотклонение „задържане под стража”, убили са с нож Николай Радев, укриват следи

Кюстендилският окръжен съд под председателството на съдия Пенка Братанова остави в ареста стоматолога Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван заради убийството на гарда на Галеви Николай Радев – Отвертката. „Налице е обосновано предположение, че те са извършителите на престъплението. Това се доказва от протоколите, както и от показанията на свидетелите – Колчакова, Николова и др. Според амбулаторния лист, изготвен от медиците, на пострадалия е нанесена прободна рана с нож. Така че тезата на защитата не е издържана, че смъртта е настъпила от стъклото на витрината, която се е счупила“, каза съдия Братанова.

Софийският апелативен съд оправда бившия кмет на Кочериново Костадин Катин по делото за депото за 50 млн. лв.

Софийският апелативен съд оправда напълно екскмета на Кочериново Костадин Катин. Съдът излезе преди няколко дни с решение, което е окончателно, без право на обжалване и гласи, че обвиненият в кражба на половин милион лева, както и за злоупотреби, за повредени документи и за фалшифицирани разрешителни за строеж бивш градоначалник е невинен! Преди няколко месеца КОС оправда Катин по първото обвинение за присвояване на 500 хил. лв., но за второто му наложи глоба от 2000 лв. и заплащане на експертизата и разноските за 800 лв.

Над 100 работници на „Напоителни системи“ протестираха край Е-79 заради неизплатени от 3 месеца заплати

Над 100 служители на „Напоителни системи“ от клон Струма-Места излязоха на протест край Благоевград. Те се събраха на полигона до главен път Е-79, където изразиха недоволството си заради неизплатените им заплати от декември миналата година. Митингът протече мирно и в него се включиха работници от Дупница, Перник, Кюстендил, Благоевград, Гоце Делчев и Сандански.

Протестиращите бяха обградени с плътен полицейски кордон от над 70 униформени.

Рокада в Благоевград: Народният певец Денислав Кехайов сменя Петьо Кръстев на шефския пост в ансамбъл „Пирин”

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов представи новия главен художествен ръководител на ансамбъл „Пирин”. Народният певец Денислав Кехайов вчера смени досегашния ръководител Петър Кръстев. Целта на рокадата е да се активизира художествено-творческата дейност на ансамбъла чрез разработването на нови програми, танци и участия. За възраждането на ансамбъла Денислав Кехайов ще разчита на екип, чиято цел е обединението на танцьорите в общата кауза.

Запушен комин предизвика пожар на ул. ”Крушево” 10 в Благоевград, пострадали няма

Пожар пламна в  двуетажна къща на ул. ”Крушево” 10  в Благоевград. Инцидентът стана завчера сутринта. За щастие няма пострадали, има само материални щети.

На място имаше  екип на  пожарната, като огнеборците  бързо овладяха пламъците. Съседи коментираха, че пожарът е предизвикан от запушен комин. Къщата е собственост на Таня Иванова. Огнените пламъци тръгнали от втория етаж, където имало квартиранти. Според твърденията на комшиите квартирантите се отоплявали на печка на дърва, а  комините на  къщата не са били  чистени от години.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене