30-г. от Плетена в кома след усложнения от изваден зъб, борят се за живота му

30-годишен мъж от село Плетена, община Сатовча, изпадна в кома и с опасност за живота е приет в реанимация на благоевградската болница, поставен е на апаратна вентилация. Състоянието му се влошило рязко, след като преди седмица имал оплаквания, подобни на остра вирусна инфекция – обща отпадналост и температура.

Запознати твърдят, че по същото време той претърпял и инцидент с косачка, която контузила краката му и по тях се образували хематоми. Състоянието му се влошило допълнително, след като се наложило да му бъде изваден зъб, тогава кървенето от раната не спряло няколко часа и бързо се наложило да потърси консултация. След лекарски преглед в Гоце Делчев е транспортиран за Благоевград.

Първоначалната диагноза при постъпването е травмата по краката и нисък хемоглобин от кръвозагубата. При направените изследвания е установено, че се касае са остро заболяване, имал силно завишени показатели от лабораторните изследвания. Лекарите от реанимация се борят за живота му.

„Предприети са спешни реанимационни действия с преливане на кръв и кръвни продукти, пациентът е приет в изключително тежко състояние, не е транспортабилен и не може да бъде преместен в столична болница”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Вчера близки на семейството се организираха за кръводаряване. Запознати коментираха, че цялото село се е притекло да помогне на младия мъж, за когото съселяните твърдят, че е изключително трудолюбив. Имал собствен камион, с който им прекарвал дървата. Не е семеен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене