Ревност и борба за родителски права беляза жестокото убийство на две деца в Сандански

Нормално семейство, което преди няколко месеца започва да преминава през ада. Така близки и приятели на Кристина Дунчева и Георги Трайков описват връзката им.

Трагедията с двете малки дечица, убити от майка им вчера в Сандански, за да си отмъсти на техния баща, потресе не само града, където са живели, но и цяла България.

Къщата, в която е извършено убийството се намира на по-малко от 30 метра от местното Полицейско управление. От полицията все още не са потвърдили официално, че майката е извършител на тежкото убийство. Тя и съпругът й са давали показания през изминалата нощ. Според неофициална информация някой от близките на децата се е обадил и е подал сигнал в полицията. Това обаче не е потвърдено от органите на реда.

„Има започнато досъдебно производство за убийство. Касае  се за двойно убиство на дете на 3 г. и дете на 5 г.  – братче и сестриче. Извършват се активни действия по разследването. На този етап не бихме могли да ви дадем повече информация, освен, че имаме насоки за извършителя на престъплението и има задържано лице”, посочи Весела Стоилова от Окръжна прокуратура Благоевград.

„Сигналът е подаден в полицията около 17:30 часа и колегите са реагирали моментално”, заяви Дойчин Дойчинов,  директор на ОДМВР Благоевград. Той отказа да коментира кой е подал сигнала за убийството. По случая е образувано досъдебно производство.

„Луди хора, съдиха се за издръжки, на кой ще са децата и сега какво две невинни душици в гроба, трагедията е голяма“, коментира във Фейсбук тяхна близка.

Тя разказва, че борбата между Георги и Кристина била наистина ожесточена. След като станало ясно, че се развеждат, той заявил, че ще вземе правата над децата им, а като причина изтъкнал депресията, през която тя преминавала от известно време.

Друга тяхна позната разкрива, че Кристина се чувствала неудовлетворена от това, че е станала безработна. Кризата настъпила малко преди пандемията с коронавирус у нас и тя си стояла постоянно вкъщи.  Младата жена искала да се развива, но нямала никакви възможности, накрая се устроила с предложение от Бюрото по труда за касиерка в учебно заведение.

Самият Георги е бил изключително привързан към децата си. На профила му във Фейсбук се вижда, че почти всяка негова втора публикация е свързана с тях.

На 8 ноември – преди няколко дни, той показва и снимка отпреди четири години, когато е било кръщенето на сина му.  Сред малцината, опитали да защитят по някакъв начин Кристина във Фейсбук, са хора, които твърдят, че една от причините за разрива между двамата била ревност от страна на младата жена, която подозирала, че Георги й изневерява. Това още повече задълбочило депресията й.

От полицията в Благоевград разкриха, че в момента психолози участват в разпита на майката, убила дечицата си. Очаква се те да бъдат консултирани и от екип от Института по психология на МВР.

В България досега е имало няколко случая, в които родител посяга над децата си, но повечето от тях са на убийци бащи, които често посягат и на живота си, след като извършат ужасяващото престъпление.

В случая с Кристина прави впечатление, че тя не е направила подобен опит, тепърва ще се установява дали е осъзнавала какво извършва.  Зловещи подробности от кървавата къща на ужасите в центъра на Сандански.

Друга интересна подробност се набива на очи от профила на самата Кристина във Фейсбук.

От публикациите й става ясно, че е била вярваща и се е интересувала и от източни практики, нещо, което противоречи на каквото и да е насилие.

След като стана ясно, че именно тя е майката, убила децата си, публикациите й са пълни с гневни коментари, основно от жени, които пишат, че тя трябва да бъде наказана по особено жесток начин и да получи доживотна присъда.

Ревност и борба за родителски права беляза жестокото убийство на две деца в Сандански снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене