Родителите и седмокласниците могат да видят вече първото си класиране за гимназия. Как да го проверите?

Всички резултати вече са качени и са факт. Какви са те за отделните ученици техните родители могат да видят варианта на първия етап на класирането за професионални и профилирани училища с прием след 7-ми клас Ето и няколко практически съвета 

Те могат да се проверят на сайта: http://7klas.mon.bg, съобщиха от образователното министерство.

1. Ако ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането се извършва с въвеждане на ЕГН и входящ номер.

2. Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на желания регион. Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от 28 до 30 юни.

3. Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията е в разстояние само на 2 дни – от 28 до 30 юни т.г. включително.

За съжаление на учениците и техните родители, които в първия етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране. Това поставя въпроса: Какво ще се случи с младите хора, които са искали да напуснат своето училище в 7 клас и да влязат в гимназия, но не се е създала паралелка поради някоя причина – основната – ненабиране на 18 души минимум за нея!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене