Борец срещу дрогата от Сандански заловен с 4 пакетчета кокаин, амфетамини и канабис

Волейболист от Сандански е заловен миналата вечер малко след 2 часа от полицаите с 4 топчета дрога, сред които едно топче с кокаин, едно анфетамини, а останалите – канабис.

Служителите на реда в събота срещу неделя правили рутинен оглед най-вече на известните с наркосделки места. В района около дискотека край с. Поленица ченгетата забелязали 4-ма младежи – 22-г. Александър Ризов и Симеон Бакалов, на 24 г., които били придружени от 2 непълнолетни момичета. За Александър Ризов имало сигнал в полицейското управление, че се занимава с разпространение на дрога, но винаги се измъквал „на косъм” при акции.

Когато 22-г. младеж видял полицаите, че са буквално на метри от него, изкарал от джоба 4-те топчета и ги изхвърлил в тревата пред погледа на антимафиотите. Те незабавно щракнали белезниците на младежите, като повикали подкрепление друг патрул и иззели прахообразните топчета, които реагирали положително на кокаин, анфетамин и канабис и са с общо тегло около 4 грама.

И четиримата младежи са закарани на разпит в РУП – Сандански, като непълнолетните момичета след това са освободени, а Ризов и Бакалов са задържани до 24 часа.

Александър Ризов е тренирал в СК по волейбол, той е участник и златен медалист в международен лекоатлетически крос под мотото „Не на наркотиците“, провеждан в Сандански.

По случая е образувано досъдебно производство.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене