Преглед на местния печат

„Вяра“
Чудо за медицината! Бившият бизнесмен Венелин Иванов от Джерман живее с множествена склероза 20 г. след като лекарите го отписали, тайната му: Вярвам в Бог!
Венелин Иванов от дупнишкото село Джерман е на път да влезе в учебниците по медицина, след като продължава да живее с множествена склероза напук на прогнозите, че коварната болест ще го довърши няколко години след откриването й.

Пламнал в движение двигател опожари бус на магистралата след Дупница, шофьорът Миле Викторов от Гоце Делчев по чудо оцеля
Миле Викторов от Гоце Делчев оцеля по чудо, след като бусът му, с който пътувал, пламнал на магистралата. Двигателят му се е разпаднал по пътя, има части по шосето, съобщиха очевидци. Първа помощ му оказа човек от пътна помощ – Виктор Иванов, съпруг на дизейнерката Райна Иванова от Дупница.

Шефът на окръжния съд в Кюстендил М. Начев си купи лека кола „Сузуки” за 100 лв., съдия Братанова брои 100 лв. за акции на ФК „Левски”
Ипотечен кредит от 22 917 евро погасяват шефът на Кюстендилския окръжен съд Мирослав Начев и съпругата му Албена, която е граничен полицай, е обявено в данъчната декларация пред Сметната палата. От възнаграждения и командировъчни разходи половинката на административния ръководител на съда си е направила банков влог от 10 127 евро, стана още ясно от годишната данъчна декларация пред Сметната палата. Срещу 100 лева пък съдията е прехвърлил лек автомобил „Фолксваген”, а в същото време си е купил срещу 100 лева лек автомобил „Сузуки”.

Смерч повали вековни борове в гората над самоковското село Говедарци, местните: Сега е времето да дадат дърветата на хората
Смерч унищожи декари гори над самоковското село Говедарци в Рила планина. Бурята е повалила по пътищата към местността Преслапо вековни борове, които са изкъртени от корен. Няма пострадали хора, но ливадите са покрити с паднали дървета. Местните хора се оплакват, че горското в Самоков не предприема нищо, за да почисти гората.

Читатели: ВЕЦ на депутат източва яз. „Пчелина“ край Ковачевци, рибата измира, излизаме на бунт
Частен ВЕЦ източва язовир „Пчелина“ и нивото му падна с повече от 2 метра, алармират жители от намиращото се наблизо с. Ковачевци, което е на 25 км югозападно от гр. Перник. Жители на ковачевското село Лобош и вилната зона на самия общински център – село Ковачевци, не крият опасенията си, че това може да доведе до снижаване нивото на водоема до критични нива. Появи се дори информация, че именно заради интензивното източване в полза на частната ВЕЦ рибата в „Пчелина” умира в резултат на падналото ниво на кислорода в язовира, при това точно когато тя си хвърля хайвера и той оставал на сухо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене