Нешка Робева изправи отново на крака кюстендилската публика с „Мистерията Еньовден“

Спектакълът „Мистерията Еньовден“, на Нешка Робева вдигна на крака кюстендилската публика, препълнила залата на общинския театър. Фармацевтът Галя Гогева поздрави от сцената „нашата Нешка“, като и подари кошница с красиви цветя.

„Пожелавам й много здраве, любов и щастие. Пожелавам Ви около вас да кръжат само хора, които ви разбират, обичат и подкрепят. Поздравявам и тези млади, красиви възторжени артисти от трупата. Накараха ме да литна 2 метра над земята. Пожелавам им да продължат да преоткриват и разнасят нашия роден фолклор, и да го правят разбираем и за младите хора“, заяви от сцената Гогева.

„Нямам думи! Благодаря Ви!“, с тези думи се обърна към публиката в Кюстендил Нешка Робева. „Толкова години- 16, преди това 25 в художествената гимнаситка и първият ми лагер като гимнастичка беше в Кюстендил. Ако не сте Вие- нашата публика, нашият народ, който е сътворил тези гениални песни, танци, музика, тогава ние за какво сме. Благодаря на безкрайно талантливите български деца. Не влизайте в гората на дълбоко, защото там има змейове и самодиви“, завърши Нешка Робева.

„Мистерията Еньовден“ вплита в себе си народните традиции, сегашното модерно звучене от български фолклор, хард рок музика и улично изкуство. Представена бе неспирната борба между доброто и злото. Костюмите, сцената, декорите, звукът, осветлението, визуалните ефекти, 3D проекциите, правят представлението сравнимо с едни от най- големите шоу спектакли създавани някога.
„Нешанъл Арт“ подкрепи със спектакъла и благотворителната кампания за събиране на средства за лечението на Антонио, който се нуждае от присаждане на стволови клетки. Кампанията е подкрепена от Областна администрация Плевен и община Долна Митрополия.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене