Тотален срив: 35 апартамента обявени за продажба в любимата местност за инвеститорите през годините „Кошерината“ край Банско!

35 апартамента от два модерни комплекса в местността „Кошерината“ в Банско са обект на публична продан, заради необслужвани кредити на собствениците им. Местността през годините бе предпочитано място за инвестиции и строежи на луксозни комплекси, независимо, че земята там бе една от най-скъпите в Банско.

Припомняме, че един от най-скъпите имоти в Кошерината се подаваше на цена от 1.4 млн. евро за парцел от над 4000 кв. метра. 2008 година беляза бум на строителството в района.

След интензивните градежи в курорта, презастрояването, липсата на инфраструктура в новите зони и свръхпредлагането на ваканционни имоти обаче инвеститорите и купувачите на земя в местността останаха с „пръст в уста“ и обектите им така и не се развиха, съгласно бизнесплановете им.

Огромни хотели пустеят, което доведе до масови фалити и разпродажби на цена много по-ниска от реалната. Съдия изпълнителите се занимават от около 2 години с разпродажба на апартаменти и цели комплекси, които не оправдаха очакванията и собствениците им затлачиха вноските към банките. В момента банките са най-големите собственици на луксозните навремето комплекси.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене