Гоцеделчевецът Даниел Наумов ще играе в най-комерсиалния футболен турнир в Европа – Шампионската лига

Вратарят бе взет с шампионския тим на „Лудогорец“ в самолета за Австрия, където започва същинската подготовка на зелените за поредната атака към групите на Шампионската лига

Така той ще бъде в ролята на трети вратар като ще има възможност да трупа самочувствие и опит покрай двама от най-добрите вратари не само в България. Другите двама от триото играчи на пост номер 1 на наставника Георги Дерменджиев освен с юношеския национал са Владислав Стоянов и Милан Борян. Мястото за Даниел Наумов се отвори, след като от Разград пратиха под наем в благоевградския ОФК „Пирин“(Благоевград) Георги Аргилашки.

Иначе кариерата на младежкия национал започва в родния му град във ФК Неврокоп, където изгрява звездата му, за да премине последователно през ЦСКА и школата на „Лудогорец“. Както преди известно време първи писахме той подписа предварителен първи професионален договор, а вече има и редовен такъв с „Лудогорец“.

От младоците в самолета освен него се качиха само Светослав Ковачев и Венцислав Керчев. Две засега са новите попълнения – Густаво Кампаняро и Игор Пластун. Румънците Козмин Моци, Андрей Препелица и Клаудиу Кешеру ще се присъединят направо в базата на австрийска земя, след като се посъвземат от срамното ранно отпадане от Евро 2016. Първият от петте спаринга на местна почва е в четвъртък с пражкия „Славия“, останалите са с „Динамо“ (Тбилиси)  в неделя, с московския „Динамо“ идната сряда, с израелския „Макаби“(Хайфа) на 2 юли и с „Динамо“(Киев) на следващия ден.

Вчера в централата на УЕФА в Нион жребият отреди на „Лудогорец“ черногорския „Младост“ за съперник във ІІ предварителен кръг на лигата на богатите. Първият мач е в Разград на 12 или 13 юли, седмица по-късно е ответният сблъсък в Подгорица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене