Скандално! Медиците в Благоевград отвъд бариерата: Бунт за пропуски за Синя зона на работещите в МБАЛ Благоевград, жалбите им побъркаха директора О. Митев

Той с месеци напразно снове между институциите, за да реши проблема

Сериозен проблем се оказа въвеждането на Синя зона в двора на болницата и поставянето на бариера, която осигурява достъпа до работното им място срещу 50 стотинки на всяко влизане. Медиците побъркаха с жалби директора на МБАЛ Благоевград Огнян Митев, които снове до общината и ръководството на Синя зона, за да осигури повече пропуски за подчинените си и да им спести разходите на и без това унизително ниското за труда им възнаграждение.

При въвеждането на такса „бариера“ бяха осигурени 100 пропуска, които обаче са крайно недостатъчни за медицинския персонал. „Трябва да си плащаме, за да ходим на работа, лекари, които са на повикване, получават 1 лева на час, за явяването си в болницата, от тях 50 стотинки се плащат на бариерата. Нощните на разположение в кръвна банка, например, се викат спешно по 3-4 пъти на нощ и всеки път си плащат, за да може таксито, с което идват да влезе до работното им място.

Многократно сме алармирали болничния директор Митев, но резултат няма. Днес ние се свързахме с директора Огнян Митев, който заяви: Да, проблемът съществува, но аз не мога да го реша, защото не зависи от мен. Многократно съм съобщавал за напрежението, което създава тази бариера в общината и пред компетентните институции, но до момента няма нови пропуски, а виждам, че колегите са страшно изнервени. Правим всичко възможно да излезем от тази ситуация, имаме уверение, че ще се намери начин, но до днес, решение няма, каза МБАЛ шефът Митев.

Припомняме, че в района на МБАЛ бе въведена синя зона преди месеци, бариерата бе поставена, за да се ограничи паркирането на части автомобили в двора на болничното заведение. Факт е обаче, че никой няма да паркира в болницата, ако няма нужда от помощ, така, че наистина остава отворен въпросът: Кому бяха нужди тези мерки?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене