Обзор на катастрофите в Пиринско за 2 дни! Смърт и ранени осеяха пътищата в региона, войната се задълбочава

Директорът на ОД на МВР в Благоевград вика спешно на доклад всички шефове на КАТ по места, всеки ден нови мерки

Пълен ад бе по пътищата в Пиринско в почивните дни, смърт и кръв белязаха основни пътни артерии, ето какво се случи

На 17.06.2016г. около 23:30 часа на ул.”Христо Ботев” в гр.Разлог, лек автомобил „Фиат Браво” с неправоспособен, 22-годишен водач от гр.Разлог, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, излиза от платното за движение и се преобръща в двор на фирма в гр.Разлог. В резултат на инцидента са пострадали: водачът на автомобила, който е починал в ЦСМП-Разлог, 23-годишен мъж от гр.Разлог и 18-годишен младеж от с.Баня, общ.Разлог, които след извършен медицински преглед са настанени за лечение в МБАЛ-Разлог, без опасност за живота.

На 18.06.2016г. около 07:30 часа на ПП1 Е-79 в Кресненско дефиле е станало ПТП, при което 40-годишен водач от гр.София, управлявайки лек автомобил „Шевролет Крус”, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в товарен автомобил „Скания”. В резултат на удара лекия автомобил отскача и се удря в крайпътен скат, спира се и бива ударен в дяната си задна част от товарен автомобил „Форд Транзит”. Пострадали при инцидента са: водачът на лекия автомобил, който е починал от нараняванията си и 32-годишна жена от гр.София, пътуваща в лекия автомобил, която е транспортирана за лечение в УМБАЛ „Света Анна”-гр.София, с опасност за живота.

На 19.06.2016г. около 11:50 часа по ул.”Драмски път” в гр.Гоце Делчев, лек автомобил „ВАЗ” с 73-годишен водач от гр.Гоце Делчев, на кръстовище с бул.”Гоце Делчев”, излиза в дясно от платното за движение и се блъска в паркиран лек автомобил „Мерцедес”. В резултат на инцидента са пострадали: водачът на лекия автомобил „ВАЗ”, който е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев с фрактура на три ребра и разкъсно-контузна рана на левия крак и 66-годишна жена от гр.Гоце Делчев, която след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение.

На 19.06.2016г. около 12:30 часа в местността „Попина лъка” в посока гр.Сандански, 15-годишно момче от гр.Сандански, управлявайки велосипед със скорост, несъобразена с релефа на местността, излиза в ляво от пътя и се удря в крайпътни скали. Детето е транспортирано за лечение в МБАЛ-Сандански с разместена раменна става, спукан бъбрек и разкъсан далак.

На 19.06.2016г. около 14:08 часа на пътя между с.Долно Осеново и с.Градево, общ.Симитли, лек автомобил „Форд Фиеста” с 48-годишен водач от с.Баня, общ.Разлог, излиза от пътното платно и пада в р.Осенска. Пострадали при инцидента са: водачът на автомобила и 44-годишен мъж от с.Баня, пътуващ в него, които са транспортирани за лечение в МБАЛ-Благоевград с фрактура на лумбални прешлени и без опасност за живота.

На 19.06.2016г. около 13:45 часа в района на път II-18 в посока с.Аврамово, общ.Якоруда, лек автомобил „Мерцедес” с 23-годишен водач от с.Рохлева,общ.Велинград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в лек автомобил „БМВ”. При инцидента са пострадали: двамата водачи на автомобилите и 10-годишно момче, пътуващо в лекия автомобил „БМВ”, които са транспортирани за извършване на медицински прегледи в МБАЛ-Разлог. Водачът на лекия автомобил „Мерцедес” е настанен за лечение в МБАЛ-Разлог със спукан далак и без опасност за живота, а водачът на лекия автомобил „БМВ” и 10-годишното момче са прегледани и освободени за домашно лечение.

На 20.06.2016г. около 06:40 часа е станало ПТП, при което лек автомобил „Фолксваген” с 19-годишен водач от с.Покровник, движейки се по второстепенен път в местността „Четирка”, в района на мост над река „Четирка”, губи управление и пада в реката. Водачът на автоможбила е пострадал с леки наранявания.

На 20.06.2016г. около 09:30 часа на ул.”Яне Сандански” в гр.Кресна е станало ПТП между лек автомобил „Опел” и мотоциклет с 53-годишен водач от гр.Кресна. В резултат на инцидента, без опасност за живота, е пострадал мотоциклетистът, който е настанен за лечение в болница „Пулс”-Благоевград.

Ситуацията е повече от тревожна ,коментират от ОД на МВР Благоевград, директорът Танушев е призовал утре всички началници на КАТ да представят доклади с набелязани мерки за спиране на войната по пътищата в региона .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене