Кошмарно явление и кучи студ сковават тези райони на България

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се понижава

През нощта преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа умерен северозападен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 7° и минус 2°, в София – около минус 7°.

Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Виктория Клещанова.

Днес ще е предимно слънчево. Преди обяд на места в равнините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около 0°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се понижава.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево с максимална температура 5 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 4°, на 2000 m – около минус 9°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд на места ще има ниска облачност или намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 2°-3°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Ще се затопля и максималните температури ще са между 3° и 8°, в отделни райони и по-високи, минималните ще остават сравнително ниски – между минус 7° и минус 2°.

В началото на новата седмица облачността ще се увеличи и на отделни места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони над 900-1000 m и от сняг. Вятърът ще се обърне от югозапад и в източните райони временно ще се усили. Температурите още малко ще се повишат.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 17 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 20 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. 42 мин. и залязва в 19 ч. и 38 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.

(НИМХ)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене