Кола излетя от 8 метра в река на разклона за Долно Осеново

Двама мъже пострадаха след каскада на лек автомобил, който падна в река от 8 метра височина. Инцидентът стана в неделя малко след 14,00 часа на пътя от Банско към Симитли, близо до разклона за село Долно Осеново. Преди моста, на ляв завой, изведнъж колата „Форд Фиеста“ излязла вдясно от шосето и се катурнала в реката.

За щастие се приземила на гумите, което спасило водача и неговия спътник. Единият от мъжете успял сам да излезе от катастрофиралото возило и да подаде сигнал на телефон 112. На мястото на инцидента пристигнали екипи на полицията, Спешен център и РС ПБЗН – Благоевград.

Полицаите извършили оглед, огнеборците извадили втория мъж от автомобила, а линейките транспортирали двамата пострадали в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница. Те са с травми и силна уплаха, но без опасност за живота. Колата е излетяла от поне 7-8 метра и само късметът е помогнал на мъжете да оцелеят.

Най-вероятната причина за полета е шофиране с несъобразена скорост, заради което водачът на колата изгубил контрол над управлението.

www.standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене