Християни и мюсюлмани заедно отбелязаха храмовия празник на черквата „Света Троица“ в с. Господинци

От десетилетие в с. Господинци, в дух на уважение и толерантно отношение, живеят двата етноса – християни и мюсюлмани. През годините те взаимно са споделяли болка и радост, работа и празници.
И тази година двата етноса взаимно ще отбележат храмовия празник на черква „Света Троица“. В знак на уважение и изхождайки от обстоятелствата, че на този етап мюсюлманите са в задължителния пост уруч, черковното настоятелство на храма ще изнесе концертната част на празника в събота вечер, за да могат хората, които държат пост, да имат възможност да се веселят на празника.
В събота (18.06.2016 г.) от 20 часа пред кметство Господинци за хубавия празник и за доброто настроение на всички пя младият изпълнител на народни песни Милко Бошнаков, той е един от младите надежди на телевизия Фолклор ТВ.
За да отвърнем на уважението от името на мюсюлманите, поздрав към всички празнуващи направиха трио жени, сестри Пилеви и Къдрие Гагарова, които ще поднесат букет от народни песни, красиви девойки ще направят танц в знак на благодарност и деца ще покажат таланта си на местна сцена. Младият талант Мелиса Мустакли се бе подготвила специално за празника с едно великолепно изпълнение.
Празникът продължи на следващият ден с празнична литургия и курбан за здраве.
Кметство Господинци пожела весело изкарване на празника на всички!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене