Официално: Прогнозата на Топ Преса се сбъдна! Стефан Генов е новият треньор на Пирин (Благоевград)!

Стефан Генов е новият старши треньор на Пирин. Пловдивчанинът наследява на поста Наджи Шенсой. Генов ще изведе утре орлетата за първа тренировка от лятната подготовка. Работил е в Локомотив Пловдив, Несебър, Левски Карлово, Локомотив София и Лудогорец.

С разградчани спечели титлата, като помощник треньор. 5 години е работил в Сирия с отборите на Ал Етихад, Ал Талия, Ал Харие и Ал Джихад. В продължение на 3 месеца е в щаба и на националния отбор на Сирия. С интерес се очакват и новите попълнения, които трябва да стартират подготовка. Ръководството на Пирин (Благоевград) иска да привлeче защитника Борислав Стойчев. През пролетта бившият бранител на Левски бе част от Черно море, след като преди това се подвизава в Гърция. 29-годишният футболист участва в 9 мача за варненци в “А” група.

Пирин се нуждае от подсилване в отбрана, след като Александър Дюлгеров напусна в посока ЦСКА, а договорът на Емил Виячки бе прекратен. Очаква се подготовка с “орлетата” да започне опитният бранител Мартин Кавдански, който през миналия сезон бе в Локомотив (Пловдив). Благоевградският клуб иска да привлече и напусналия Ботев (Пловдив) Орлин Старокин, но универсалният играч все още не е дал отговор. Очакват се още преотстъпеният от Лудогорец вратар Георги Аргилашки, както и разделилият се преди броени дни с Берое нападател Станислав Костов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене