Самоковецът Симеон Огнянов изненада с бронз на старта на сезона в Саариселка

Симеон Огнянов се качи на почетната стълбичка още в първото състезание при юношите

Самоковската надежда Симеон Огнянов избухна с 3-то място и бронзов медал в първия старт за сезона – ски бягането на 10 км класически стил в Саариселка, Финландия. Младокът добави и 4-та позиция на 10 км свободен стил при юношите за радост на треньорския щаб и почитателите си.

Съотборникът на Огнянов – Божидар Димитров, също показа впечатляваща спортна форма в скандинавската страна. Божо изпъкна с две шести места в двата стила, като демонстрира отлични физически показатели.

Постоянно прогресиращата Христина Митева пък записа четвърти и пети резултат на 5-километровата дистанция при девойките, съответно в класическия и свободния стил. Митева имаше шанс дори да се качи на подиума в първия старт, но не й достигнаха няколко секунди.

Младите надежди на СУ „Никола Велчев“ и „Рилски скиор“ продължават подготовката си за предстоящите стартове от календара на ФИС под ръководството на наставничките Лиляна Кръстева, Йорданка Гювийска и Елена Дойнова. На състезателите им предстоят контролни състезания, които ще определят състава на българския отбор за неофициалното световно първенство за деца „Тополино“. Надпреварата в Италия е в началото на следващата година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене