Мачовете днес на Евро 2016

Белгия и Ейре в търсене на скъпоценна първа победа – Нова телевизия

Днес в 16:00 часа отборите на Белгия и Ейре ще излязат един срещу друг на стадион „Матму-Атлантик“ в Бордо във втория си мач от група „Е“ на Евро 2016. И двата тима не започнаха турнира по най-добрия начин, като „червениде дяволи“ паднаха с 0:2 от Италия, а „детелините“ врътнаха реми 1:1 с Швеция. Така всеки от двата тима ще търси първата си победа днес, а тя може да има изключително важно значение, особено, след като вчера Италия надигра Швеция с 2:0 и вече си гарантира продължаване напред в турнира.

Статистиката показва, че двата тима са доста равностойни, когато застават един срещу друг. Те са изиграли 7 официални мача, 5 от които са равенства. Другите два обаче са на сметката на Белгия, докато Ейре все още няма успех над „червените дяволи“.

В същото време обаче белгийците са в лоша серия и са записали загуби в 6 от последните си 8 мача на еврофинали. Освен това те нямат отбелязано попадение на европейско първенство от 2000 година насам.

В състава на Белгия през последните дни две от звездите на тима имаха леки проблеми и не тренираха. Става дума за Еден Азар и Кевин Де Бройне. Последните информации са обаче, че двамата са добре и ще могат да играят в този мач.

Селекционерът Марк Вилмотс обаче сериозно се замисля дали отново да заложи на неубедителния Ромелу Лукаку на върха на атаката. Играчът на Евертън не се представи на очакваното ниво срещу Италия и няма да е изненада, ако на негово място стартира Дивок Ориги или Кристиан Бентеке.

Големият проблем в състава на Ейре пък е свързан с контузията на Джонатан Уолтърс. Той се оплаква от проблем в ахилеса и почти сигурно няма да е на разположение на Мартин О’Нийл.

Исландия – Унгария от 19:00 часа по БНТ

Тази вечер в 19:00 часа на „Велодром“ в Марсилия отборите на Исландия и Унгария ще изиграят втория си двубой от група „F“ на Евро 2016. Двата тима са приятните изненади до момента, като островитяните измъкнаха равенство 1:1 срещу Португалия в първия си мач, а маджарите надиграха Австрия с 2:0. Този успех дава възможност на унгарците още днес да си гарантират класиране за 1/8-финал, ако успеят за запишат втора победа на сметката си.

А на пръв поглед възпитаниците на Бернд Щорк не би трябвало да имат никакви проблеми да победят този съперник. Унгарците са в серия от 5 поредни победи над Исландия, като общо в срещите помежду им досега имат 7 успеха и едва 3 поражения. В същото време обаче маджарите не са печелили два поредни мача на голям турнир от далечната 1966 година насам. Тогава на световното в Англия те побеждават Бразилия с 3:1 и след това и България със същия резултат.

Най-вероятно Ларс Лагербак ще пусне същите единадесет, които стартираха и мача срещу Швеция. Едно наум в двубоя ще трябва да имат Биркир Бярнасон и Алфред Финбогасон, които са застрашение от наказание при втори жълт картон.

В състава на Унгария ще отсъства десният бек Атила Фиола. Той получи контузия на глезена в двубоя с Австрия в първия кръг и няма да може да играе днес. В същото време Золтан Щибер се очаква да получи шанс като титуляр след чудесното си включване в мача с автрийците.

Португалия и Австрия ще спасяват кожата в пряк сблъсък – Нова телевизия

Днес в 22:00 часа започва последният мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2016. Един срещу друг на „Парк де Пренс“ застават отборите на Португалия и Австрия. И двата тима стартираха лошо кампанията си на еврофиналите и сега ще са на поправителен, като вкята нова грешка може да бъде до голяма степен фатална. Иберийците врътнаха реми 1:1 с Исландия, а австрийците паднаха с 0:2 от Унгария.

Затова днес всеки от двата тима ще търси само и единствено победата, защото всеки друг резултат може да има много негативни последици за продължаването напред в турнира.

Португалия няма загуба от Австрия в последните 4 мача между двата тима. Три от тези срещи обаче са равенства и само една победа отиде на сметката на иберийците. Днес също така се очаква да бъде пореден паметен ден за Кристиано Роналдо, който ще подобри рекорда на Луиш фиго и ще зипише 128-ия си мач с националната фланелка.

Селекционерът Фернандо Сантош е подготвил някои промени в сравнение с първия мач. Почти сигурно сред титулярите ще видим възстановения напълно Рикардо Куарешма, който остана рзерва в първия двубой. Няма да е изненада, ако има и други промени сред титулярите. Добрата новина за наставника е, че Данило е напълно възстановен и ще може да играе.

В същото време австрийците са с някои кадрови проблеми преди мача. Александър Драгович е наказан след червения картон, който полуи срещу Унгария. Златко Юнузович пък остава под въпрос, след като получи травма по време на двубоя с маджарите и не е ясно дали е напълон възстанован./sportal.bg

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене