Мачовете днес на Евро 2016

Италия – Швеция от 16:00 часа по Нова телевизия

Италия и Швеция излизат на стадиона в Тулуза в дербито на предварителна група Е на Евро 2016. „Скуадра адзура“ победи с 2:0 Белгия в първия си мач на Евро 2016 и е на победа от класиране на 1/8-финалите. В същото време Швеция завърши 1:1 с Ейре и не убеди, че има сили за нещо голямо.

Победа на Буфон и компания ще означава и почти сигурно първо място в групата за Италия. Както и да завърши мачът, за шведите предстои решаващ последен мач с Белгия. Любопитното е, че победителят в групата ще се изправи срещу втория от група D, което означава Испания или Хърватия. Това означава, че са възможни интересни резултати, като отборите ще излязат с едно наум на терена.

Иначе в състава на Антонио Конте са радостни от възстановяването на нападателя Грациано Пеле, който ще излезе титуляр, а до него ще е Едер. Отзад застава карето от Ювентус, което е непоклатимо. Ерик Хамрен ще направи някои промени в състава на Швеция. Вместо Маркус Берг в атака на Златан Ибрахимович ще партнира Джон Гуидети, който е с италиански корени.

Чехия – Хърватска от 19:00 часа по Диема

Чехия излиза срещу Хърватска в Сент Етиен в ролята на аутсайдер. Причината не е толкова в показаното от чехите при загубата от Испания в първия им двубой от група D, колкото във впечатляващото представяне на Лука Модрич и компания срещу Турция.

Чехите бяха само на три минути от нулево реми срещу двукратния европейски шампион Испания, докато победата на Хърватия с 1:0 беше най-малкото, с което воденият от Фатих Терим тим се размина. Две греди и няколко фантастични намеси на Волкан Бабаджан попречиха резултатът да стане по-внушителен. Така тимът на Анте Чачич показа, че може да се окаже една от големите изненади на турнира във Франция.

Чехите трябва да са си взели поуката от мача с Испания, когато рухнаха физически в последните минути, след като техничните испанци ги принудиха в големи периоди от мача да гонят топката и нанесоха решителния удар накрая. Селекционерът Павел Върба ще направи две промени в състава си. На терена ще се появи плеймейкърът на Спарта Прага Борек Дочкал, а в нападение ще видимветерана Давид Лафата вместо Томаш Нецид, който не се е разписвал отдавна.

Върба и Чачич се изправят един срещу друг за втори път. Преди това на клубно ниво чешкият селекционер постига победа в Шампионската лига, като воденият от него Виктория Пилзен разгромява словенския Марибор на Чачич с общ резултат 4:1 през сезон 2013/2014.

Испания – Турция от 22:00 часа по БНТ

Носителят на трофея Испания продължава похода към рекордна трета поредна титла от европейски първенства срещу Турция. Двубоят от група D на Евро 2016 е от 22 ч. на стадиона в Ница. В първия си мач в групите Испания се наложи над Чехия с 1:0, докато турците отстъпиха пред Хърватия. Южните ни съседи се нуждаят поне от точка, за да запазят живи шансовете си за продължат.

Задачата изглежда с повишена трудност. Справка в статистиката показва, че Турция има една победа над Испания в историята, като това се случва преди 62 години. „Ла роха“ върви без загуба вече 13 мача на европейски първенства и едва ли ще иска да си развали серията. В същото време Турция не убеди срещу Хърватия, което ще наложи доста промени в състава на Терим.

Очаква се на върха на атаката да застане Бурак Йълмъз на мястото на Дженк Тосун. Селекционерът Фатих Терим може да даде и шанс на 18-годишното дете-чудо Емре Мор. В същото време колегата му Висенте дел Боске смята да заложи на същия стартов състав от мача с Чехия./sportal.bg

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене