Местния печат

„Струма“

Ексдепутатът от ГЕРБ М. Захов удари „бинго“ с кариера „Пиринковец“, 35 г. ще добива над 10 млн. куб.  пясък и чакъл на 5 км от курорта Сандански

Бившият петрички депутат от ГЕРБ Митко Захов става виден концесионер на кариера за строителни материали, които ще се включат в строителството на АМ „Струма“.

След 3 г. проучване на бъдещата кариера „Пиринковец“ ексдепутатът и съдружникът му в „Монолит 21-Андонов-Захов“ ООД, санданчанинът инж. Иван Андонов, попаднаха на истинска „златна жилка“ – геологопроучвателните показаха наличие на 10 476 000 куб. м. ресурси от пясъци и чакъли при обща площ на находището от 239 670  кв. м.

Бербатов е втори след Левски и преди Ботев в класацията на учениците от Пиринско за най-популярните национални герои

Тийнейджърите в Югозапада масово не са наясно какво е национален герой и отнасят понятието с популярните лица от телевизионния екран, а в топ 10 на най-предпочитаните професии е тази на президента. Това сочи мащабно 5 годишно изследване на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, в която по 9 теми са анкетирани 530 ученици от 5 до 12 клас в цялата област.

 Жител на дупнишко село влиза в затвора заради 100 литра „сватбарска“ ракия без бандерол

 56-годишният жител на дупнишкото село Пиперево Васил Николов влиза в затвора заради 100 литра „сватбарска“ ракия без бандерол. Алкохолът е открит в багажника на колата му в 10 пластмасови туби по време на рутинна полицейска проверка на пътя между Дупница и Пиперево.

 Окръжен съд вдигна на 25 000 лв. обезщетението на доц. Методи Аслански за изваден далак след побой

Окръжен съд-Благоевград увеличи на 25 000 лв. обезщетението, което Ивайло Веселински трябва да плати на бившия помощник-ректор на ЮЗУ доц. Методи Аслански за претърпените болки и страдания след побоя, който му нанесе.

„Вяра“

Инфаркт удря всеки втори в Гиздова махала в Дупница, частната болница в града ударно ги спасява със стендове по 5000 лв.

Ромската Гиздова махала в Дупница е рекордьор по брой стендове на човек от населението за целия Европейски съюз, съобщиха читатели на вестник „Вяра”. Те твърдят, че заслугата за това е на отделението по инвазивна кардиология в частната болница в Дупница, което е ударник в тази дейност.

Директорката на Вечерната гимназия в Дупница Диана Самарджиева лиши от по 300 лв. премии 3-ма учители, потърпевшите: Наказани сме без вина

Директорката Диана Самарджиева лиши от премии от по 300 лв. тримата учители на Вечерната гимназия в Дупница без основателна причина, алармираха потърпевши.

Бунт! 120 души от Кресна с крайни мерки срещу цеха за пелети на Милчо Караджов: Вдигаме гражданско неподчинение, обгазяването ни подлуди

Над 120 жители на Кресна готвят гражданско неподчинение заради обгазяване на крайпътното градче от дърводелския цех и цеха за пелети, собственост на семейството на общинския съветник в Кресна и бизнесмен Милчо Караджов. За проблема, който датира от години, местните хора уведомиха и директора на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Благоевград Ангел Георгиев.

Мъж от с. Априлово се преби заради откраднат телефон в Дупница, скри се от полицията в недостроена сграда, скочи от втория етаж

Мъж открадна мобилен телефон в Дупница и счупи крак и ръка, докато се опитваше да се скрие в гонка от екип на полицията в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Кюстендил. Екшънът се е разиграл в центъра на града.

Горски осуетиха кражба на над 70 кубика строителна дървесина край Симитли

Над 70 куб. метра едра строителна дървесина от бял бор и бук е задържана от служители на ТП „ДГС Симитли” на Югозападното държавно предприятие. Дървесината е добита незаконно в държавна горска територия, стопанисвана от поделението, въз основа на издадено позволително за сеч в съседна недържавна гора. Позволителното е № 0305282 и е издадено на 31.05.2016 г.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене