Собственици нехаят за руините от срутилата се къща в село Ковачивеца, в която е сниман филма „Мъжки времена“!

Стара къща, паметник на културата, която се срути преди няколко години в центъра на родопското село Ковачевица е все още необезопасена и никой нехае за това.

Припомняме, че инцидентът бе е станал пред погледите на десетки туристи, дошли за великденските празници в архитектурно-историческия резерват.

В Ковачевица десетки сгради  са на път да се срутят и всекидневно застрашават живота и здравето на минувачите. Защо оставяме живата си история да се руши пред очите ни?

Някои от малкото жители на селцето, разказват, че през годините една по една къщите тук започнали да се срутват. Някои са били възстановени, но за съжаление къщата, в която е сниман култовия филм „Мъжки времена“ се е превърнала в купчини руини. Повечето от собствениците починали, а наследниците им никога не е виждала.

„От дете си спомням, това беше изключително красив къщи. За съжаление с времето повечето собственици починаха и техните наследници просто нехаят или са някъде извън България и поради тази причина ето до какво се стигна за голямо съжаление!“, коментира възрастна жителка на селото.

0000060887_w480ковачевица

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене