Местния печат

„Струма“

Гъбари изкарват по 100 лв. дневно от манатарка и пачи крак

По около стотина лева на ден си докарват запалени гъбари от Кюстендилско през последните дни. От няколко дни орди берачи атакуват баирите и слизат с чували манатарки и пачи крак от Осоговската планина.

Преди 42 г. братът на Вапцаров се отказал пред разложкия съд от къщата в Банско

Нов документ, неизвестен до сега – декларация за отказ от къщата на Никола Вапцаров в Банско, подписана и нотариално заверена от брата на великия поет Борис Вапцаров, може да лиши неговите наследници Никола и Мая Борисови от присъдената им от съда идеална част от къщата –музей, за която те дълги години водят съдебни дела с общината в курортния град.

Синът на безследно изчезналия санданчанин Володката се преобърна се преобърна 2 пъти с „Пежо“ на Е-79

Двама младежи от Сандански – Николай Подгорски и Васил Стойков и двамата на 19 години, пострадаха при катастрофа в Кресненското дефиле. Пътният инцидент стана вчера около 16:30 часа на главен път Е-79 след навлизане в дефилето в посока от Благоевград към Сандански.

Ексуправителка на магазин „Зора“ обвинена, че е щипнала 2520 лв. от служебната каса за зъби

 Бившата управителка на магазина за бяла и черна техника „Зора“ в Благоевград ще бъде съдена за присвояване на 2520 лв. 39-годишната А. Никова след ревизия е уличена, че щипнала пари от служебната каса.

„Вяра“

Работници на ССИК щъкат по 13-етажен блок в Благоевград, докато каските почиват на оградата, шпакловчик: А коланите ни са на гащите!

Строителни работници, наети за изпълнение на проект по програмата за безплатно саниране, катерят високи скелета без каски и предпазни колани в Благоевград. Екстремната гледка изправя на нокти жителите на един от ремонтиращите се в момента блокове – „Иван Шишман” 20, в близост до пазара.

3 часа проф. Таджер вади заклещена херния на д-р Николай Карастоянов в общинската болница в Дупница

Анестезиологът Николай Карастоянов беше опериран от херния в общинската болница в Дупница. Операцията извършиха колегите на Карастоянов, начело на екипа беше проф. Шери Таджeр.

Апаши свиха коня на Стоян Златев от самоковското с. Драгушиново, оставиха го без препитание: Нямам стотинка, в магазина дължа вече 470 лв.

Крадци свиха коня и изтръгнаха хляба от ръцете на 60-годишния жител на самоковското Драгушиново Стоян Златев. С четириногия си приятел Златев приработвал по нещо, за да се издържа, но след кражбата преживява само благодарение на добрите сърца на съселяните си, които му купуват хляба.

Пенсионираха уредничката в музея Снежана Захариева от Благоевград

Уредничката в благоевградския музей Снежана Захариева излезе в заслужен отдих. Дълги години тя бе уредник в раздел „Нова и най-нова история” в РИМ – Благоевград. „Благодаря на съдбата, че ми определи повече от четвърт век да работя в един от най-авторитетните културни институти в града – Регионален исторически музей – Благоевград”, написа Захариева във фейсбук и получи десетки харесвания.

Неграмотният Иван Аспарухов от Кочериново се отърва с пробация за заплаха за убийство към полицая Габерски: Че ти извия врато, а секирата у главата!

Иван Аспарухов от Кочериново бе осъден на 1 година пробация за закана за убийство към полицейски служител на управлението в Рила, съобщиха от Районния съд в Дупница. Безработният ром, който е без образование и неграмотен, признал вината си пред магистратите.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене