Гоцеделчевецът Димитър Пиргов все пак не остана в „Славия“ и премина в „Левски“

Това бе потвърдено официално от шефа на УС на „сините“ Николай Илиев веднага, след като бе постигната окончателна договореност между двете страни

За да бъде пълно потвърждението роденият в Гоце Делчев футболист позира с шалче на столичния гранд, с което окончателно отпадна всякакво съмнение за неговия трансфер.

„Отборът започва подготовка с 14 футболисти, седем юноши, освен новото попълнение Деса. Преди минути подписахме с Димитър Пиргов от „Славия“. Люпко Петрович има цялата власт и ще решава заедно с неговите помощници какви играчи да бъдат привличани. Треньорът иска да се изиграят поне 4-5 контроли преди началото на сезона“, коментира Николай Илиев.

26-годишният неврокопчанин прекара 2 години и половина на „Овча Купел“, където записа 54 мача и четири гола в „А“ група. Един от тях на „Георги Аспарухов“ срещу „Левски“ при победата на „белите“ с 3:2 през сезон 2014/2015 във втората шестица.

За привличането му основна дума има треньорът на „Левски“ Люпко Петрович, който още преди няколко дни даде да се разбере, че го иска в състава си с идеята, че той би бил добра алтернатива на някой измежду Сърджан Лукин и Александър Александров. Още повече нуждата от качествен бранител бе повече от явна, след като тимът от „Герена“ е пред раздяла с австриеца Максимилиан Карнер. Допълнителна тежест за предприемане на трансфера на защитника е и фактът, че той е свободен агент, след като не подписа договор със „Славия“.

Началото на своята кариера поставя в родния си град в школата на „Пирин“(Гоце Делчев), след което преминава през „Пирин 2001“ и академията на „Чавдар“(Етрополе), за да се завърне при неврокопчани, с които направи и дебют в елита преди да премине в „Славия“ през зимата на 2013.

Пред Димитър Пиргов и новите му съотборници е постигането на „пълен набор“ от трофеи – шампионска титла и Купа на България, а така също достойно представяне в Лига Европа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене