Лазар Причкапов представи „Интервю със себе си“ в родната Белица

Като човек живял в две различни епохи, но доказал, че може да работи за хората, въпреки идеологемите – и марксистките и демократичните, Лазар Причкапов бе посрещнат с цветя и признателност от всички хора в Белица. С респект на дълбоко уважение и почит, беличани посрещнаха своя съгражданин и съпругата му Мария , дошли в залата на туристическия информационен център, за да се докоснат до биографичната книга на една достойна личност, посветила живота си да работи за родината.

Наситена с много факти, събития, документи, личности и дати, с филологическа образност на изказа и с важни акценти, книгата на Лазар Причкапов „Интервю със себе си“ осмисля и дава оценка на много важни събития преди и след демократичните промени в България и Благоевградска област. Книгата е интересен източник на информация за живота ни преди 26 години, за осмисляне на изтеклото време, анализ, оценка и решения за стабилизиране на обществото, неговото съхранение и развитие в перспектива.

В биографичната си книга авторът е направил и оценка на днешния ден, изразявайки безпокойствието си за бъдещето на страната ни. На представянето на книгата присъстваха учители, общественици, представители на местни политически партии, директорът на ДГС-Белица и цялото общинско ръководство, водено от кмета на община Белица Радослав Ревански.

След презентацията на книгата присъстващите поставиха редица въпроси свързани с живота на Лазар Причкапов като държавник, кмет на Благоевград и беличанин, помагал в изграждането и развитието на планинското градче.

„Лично се запознах с господин Причкапов преди две седмици в кабинета ми, но го познавам от 20 години чрез делата му и винаги съм се възхищавал от него“, заяви градоначалникът Радослав Ревански.

В изказването си авторът на книгата „Интервю със себе си“ прикани всички присъстващи да бъдат загрижени, човечни и единни в полза на хората. Да загърбят политическите си пристрастия, да обединят усилията си за просперитета на община Белица.

„В лицето на кмета на общината виждам един умен и амбициозен млад човек, в който имам надежда. В знак на почит и уважение към видния беличанин срещата приключи на чаша бяло вино.

Специален подарък за Лазар Причкапов поднесе и екипът на читалището, проучил любимите му песни „Пушка пукна на Илинден” и „Цъфнало цвете шарено”, изпълнени от женската фолклорна група.

Лазар Причкапов е един от основните дарители на читалището. През годините е дарил над 400 книги за читалищната библиотека. Пред всички присъстващи той обяви, че дарява средствата от продадените книги от днешната среща за попълване на библиотечния фонд от български книги за детския отдел на библиотеката.

илинденпрес

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене