Работливите и всеотдайни родопчани са направили много чешми, навеси, барбекюта и детски площадки из поляните и край планинските потоци

Кътчета за отдих край Сатовча!

Работливите и всеотдайни родопчани са направили много чешми, навеси, барбекюта и детски площадки из поляните и край планинските потоци. Особено много и красиви са кътчетата край Сатовча. В почивните дни през лятото, тези места приютяват стотици любители на  пикника сред природата и хладните сенки на Родопа планина. Пекат се чевермета, играят се хора, а децата се радват на люлките и мостчетата.

Особено оживено става, когато се завърнат гурбетчиите от чужбина. Почти всички от района се възползват от направените кътчета, голяма част,  от които са направени с пари от самите гурбетчии.

Няма никъде другаде, такъв благодат, като тези кътчета с крайпътните чешмички в Родопа планина. Това разказват всички онези, които са тръгнали из чуждите държави да търсят препитание. Страстта на родопчанина към този вид благотворителност е уникална. Това говори за съхранени все още човешки ценности и дълбока душевност сред жителите на Родопа планина.

Много туристи от страната,  а и извън нея също успяват да се насладят на красивите и удобни места за отдих и да усетят от духовността на родопчанина.

Всичко това е доказателство че духовността на човека може да надвие недоимъка и трудния живот в Родопа планина от към намиране на препитание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене