Председателят на ФК „Пирин” (Гоце Делчев) Иван Близнаков: Всички знаят с какви суми се помогна на някои градове от страната, редно е да се помогне на клубове като нашия, „Беласица”, „Марек”

Мястото на клубове като изброените не е във „В група, смята първият човек в клуба от града по поречието на Места

Той обяви, че ще бъдат предприети нужните мерки, за да се забрави по-бързо неубедителното представяне на „Пирин“(Гоце Делчев) в първенството на третия ешелон тази година. В него неврокопчани регистрираха най-слабото си представяне от много години насам, завършвайки на 15-то място сред 17 отбора след отказа на „Локомотив“(София) да играе в групата и избора да започне от четвърта дивизия. Именно това накара Иван Близнаков да обобщи най-просто: „Най-доброто на това първенство бе, че завърши и в крайна сметка оцеляхме!“ и да обяви курс към сериозни промени във всички нива на футболния клуб.

В „Пирин“(Гоце Делчев) ще бъдат извършени промени и в треньорския състав, като не е изключено това да се случи и в първия отбор, където само за една година се изредиха трима специалисти. Там бяха Тодор Киселичков, Димитър Крушовски и Венко Товиров, а ръководството отчита, че подобни промени в такъв интензитет не вещаят кой знае какви резултати и говорят за само едно – криза. Освен това клубният шеф обяви, че не е особено доволен и от показаното във всички тимове от школата на гоцеделчевци и ще трябва да се мисли за коренна промяна на подхода за догодина, за да може да се очаква да растат свежи попълнения, които да захранват мъжкия отбор, както това става в „Беласица“(Петрич) или „Вихрен“(Сандански). През паузата ще се мисли за нови попълнения като основната тежест ще се падне на старши треньора, който ще има основната дума за селекцията. „В своята работа обаче той ще трябва да бъде убеден, че никой няма да му откаже помощ, за да вървят нещата в „Пирин“(Гоце Делчев) – от ръководството, та до последния фен, който искрено вярва в каузата на нашия клуб,“ коментира председателят на УС на неврокопчани. „С добрите резултати ще върнем и феновете на трибуните, където знаем колко много се събираха в предишни години. Тогава обаче представянето ни бе далеч над сегашното. Просто е ясно на всеки, а ако не е станало, то нека стане ясно, че именно с добрите игри феновете се завръщат. Ако се представяш посредствено, то тогава не трябва да се сърдиш на критики и на това, че хората не виждат смисъл защо трябва да идват на стадиона,“ добави още Иван Близнаков.

Самият той признава още, че никога в Гоце Делчев не са се радвали на някакъв разточителен бюджет, но пък са показвали резултати. В крайна сметка според назначения в началото на годината нов председател на УС на „Пирин“(Гоце Делчев), футболът в страната ни губи, а като цяло и Югозападния регион от това, че тимове като този на неврокопчани, „Беласица“, „Марек“ и „Вихрен“(Сандански) са извън професионалния футбол, тъй като не е тайна за никого, че те са сред краищата на България, които винаги са давали добри играчи. „Щом като се помага на различни клубове от страна на държавата, както става това в последно време е редно да се помогне и на такива като нашия и посочените от мен преди това. Не може за едни държавата да е майка, а за други мащеха и да бъдат оставени на произвола на съдбата,“ коментира още Иван Близнаков.

Самият той не пожела да посочи каква ще бъде датата, на която ще бъдат събрани футболистите на първа тренировка за подготовка преди предстоящото първенство. Всичко ще зависи от датата, фиксирана от БФС, а това се предполага, че ще стане до края на този месец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене