Боксьор на БК „Тайсън“ се завърна в Благоевград със сребро от морето, най-добрите младежки ръкавици в България се събират в зала „Скаптопара“

Румен Чавдаров

Боксьор на един от трите благоевградски клуба – БК „Тайсън“, се завърна у дома със сребърен медал от втория кръг на държавното първенство за юноши младша възраст в Бургас, който важи и за надпреварата в турнира за Купа България. Първи подгласник на победителя в кат. 75 кг стана Илия Ангелов.

Възпитаникът на Румен Чавдаров първо отказа плевенчанина Светослав Цеков, после отнесе в полуфиналите Павел Стефанов от Червен бряг с 3:0 съдийски гласа, но в решителния бой за титлата също с пълно единодушие арбитрите присъдиха победата на опонента му Георги Трайков от столичния БК „Кико“. В кат. 60 кг съотборникът на вицешампиона – Венцислав Сотиров, отпадна още в първия кръг по точки 0:3 от добричлията Пламен Костов.

Другият местен клуб БК „Пирин“ от днес е домакин на първенството на страната за младежи. В продължение на 5 дни най-добрите ръкавици на България в тази възраст си дават среща на ринга в зала „Скаптопара“ в най-престижната проява между белите въжета за годината в областния център на Пиринско. Очаква се на подиума да се качат около 160 състезатели. Официалното откриване е с начало 16.00 ч., на церемонията са поканени кметът Атанас Камбитов и областният управител Муса Палев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене