Топ Преса на гости на Илия Кутлев

БИВШ НАЦИОНАЛ С УНИКАЛНО ЕКО СЕЛИЩЕ В ИЛИНДЕНЦИ

Ралица ВАСИЛЕВА
Строителният предприемач и бивш елитен спортист Илия Кутлев откри уникално еко селище в прочутото с хилядите си лозови масиви и чудесно вино село Илинденци. Бившият хандбален национал, като доказан и успешен спортист и предприемчив бизнесмен, е вложил много дисциплина, професионализъм, воля и старание при изграждането на уникалното си туристическо съоръжение в Илинденци.
43-годишният столичанин лично отряза лентата на авангардния екологичен комплекс за Великден. Откриването на това ново начинание и то точно на тази велика бележита дата, има известна символика и е повече от добър знак, смята Кутлев.
Наши и чужди туристи ще пийват от течния винен еликсир в специално построени по стари изпитани строителни технологии с екологично чисти материали. Като доказан отличен спортист и стриктен бизнесмен Илия е вложил много усилия и умения при изграждането на самото селище. То е построено с много любов и професионализъм, а най-голямата атракция е, че еко селището е направено само от естествени материали, което е най-важното.
Столичният строителен предприемач Илия Кутлев, който е роден в Илинденци, е построил 6 различни по форма постройки – кръгла, елипса, правоъгълна, тип „Охлюв“, тип „Осмица“ и оригинална винарна. Стените им са направени от пресована глина със слама.
„Отдавна исках на направя нещо оригинално в моя регион и съм щастлив ще постигнах мечтата си“, обяснява Кутлев и признава, че не спира да мечтае.
Целта на Илия била да направи нещо атрактивно в родното си населено място, което да стане популярно и удобно за еко туризъм и дапривлече посетители.
„Желанието ми беше да помогна с каквото мога за по-голям тласък на туризма в този регион, да осигуря колкото се може повече посетители и гости в Илинденци и съм много доволен, че успях да го постигна. Така ще рекламираме и хубавото и пивко местно вино, което от години се произвежда тук. Шестте еднофамилни еко къщи разполагат с 30 места. В тях гостите ще дегустират напитката на боговете“, щастлив е Илия Кутлев. Еко селището се намира под огромни скали и панорамата от него към селото е прекрасна. Ще им осигурим едни от най-добрите условия за отдих и релакс”, допълва бизнесменът.
Край селището се намират стотици декари лозя, засадени с белия сорт грозде „керацуда” който вирее най-добре по тези места. „Никак не е лесно, защото гоним срокове и изпълняваме сериозни изисквания”, казва още той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене