Неврокопска епархия започна издаването на младежки вестник „Кандилце“

С благословението на Неврокопския митрополит Серафим децата от православен журналистически клуб „Кандилце” към Православен информационен център на Неврокопска света митрополия издадоха вестник с подбрани материали, подготвени и публикувани от тях през изминалата учебна година. Вестникът ще продължи да се издава периодично с авторските материали на учениците, като целта на децата е да търсят доброто в света около тях и да разпръскват светлината му в сърцата на малки и големи.

Ръководител на православния журналистически клуб е дългогодишната журналистка Антоанета Гулева, а екипът на клуба се състои от 10 деца, като най-малкото е първи клас, а най-голямото – в девети. За изминалата учебна година те подготвиха редица журналистически материали –интервюта, новини, участваха в живо включване, посетиха радио Благоевград и БНТ-2, направиха 40 броя на православната рубрика „Кандилце”, която се излъчва всяка събота в 10 ч. в предаването Тийн зона на БНР-радио Благоевград.

За лятото клубът предлага интересна лятна школа, в която младите журналисти ще работят на терен. Децата ще проучват историята на църкви, местности, житейски истории в различни населени места, а събраните материали ще публикуват в специално разработван за тях православен информационен сайт. Лятната школа ще продължи през месеците юни, юли и август. Занятията в курса са безплатни и всяко дете може да се запише в Православния център на Неврокопска митрополия.20160604 131902 1

dveri.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене