Баща и син Дробенови взеха пролетното издание за Купа „Самандови“

Това се случи на поредното издание на тенис купа „Самандови“, където те се оказаха най-добри, а за поредна година надпреварата предизвика много емоции у публиката, която аплодираше състезателите 

Случилото се на практика за семейния дует е „рецидив“, след като миналата есен спечелиха тогавашното издание отново на кортовете на известния гоцеделчевски клуб. тенис (35)
Във финалния двубой те надделяха над Павлин Прокопов и Мариян Ловков, които преди това в пресявките надделяха именно над Илиян и Иван тенис (31)Дробенови. Това обаче не се повтори и в решителния сблъсък между тях предварително сочените за фаворити оправда очакванията и спечели с 6:2 и 6:4. Мачът започна повече от интригуващо първи гейм в който предимството се променяше на няколко пъти, за да спечелят Дробенови. Истинската драма бе във втория сет, когато се стигна до изравняване 4:4 от страна на Мариян Ловков и Павлин Прокопов, които обаче не успяха да стигнат до мечтания обрат и трябваше да се признаят за победени.тенис (37)

Преди да стигнат то заключителната фаза финалистите излязоха като най-добри сред 10-те дуета от неврокопско и Петрич, които играха всеки срещу всеки в двете групи. В крайна сметка един от шампионите в предишни години – Любен Попов и партньорът му Васил Даскалов, които макар и много близо до изненадата в крайна трябваше да признаят превъзходството на крайните тенис (45)тенис (17)тенис (18)Илиян и Иван Дробенови. Мариян Ловков и Павлин Прокопов пък също така драматично на полуфиналите взеха успеха над Александра Самандова и Байрям Заим.

За най-атрактивна двойка обаче призът на публиката бе присъден единодушно на спонсора на турнира Росен Думанов, който игра в тандем с 10-годишния Филип Чулев и демонстрираха отличен тенис.

Много адмирации заслужи и съдията Златин Мингов, който във финала бе безупречен и показа, че съвсем спокойно след време може да поеме успешна кариера в реферирането. Той се очаква да даде всичко от себе си и през август, когато е надпреварата на сингъл. Тогава обаче младежът тенис (29)се е амбицирал да го направи като състезател и да играе финал, за което ще има почти 2 месеца, за да се подготви и да участва в изпитанието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене