„Пирин“(Разлог) загуби ценни точки в борбата за оцеляване

Това се случи в Бургас, където Николай Митов и компания записаха поражение с 1:0 срещу „Нефтохимик“

Това бяха първи три точки за пролетния полусезон в актива на „шейховете“, които не бяха по-добрия тим, но за сметка на това с по-добра успеваемост.

Двубоят започна повече от неприятно за тима от Разлог, които бяха се оказаха догонващи в резултата още от съблекалнята – след само 180 секунди игра. Това се случи след разбъркване в наказателното поле на гостите, където най-съобразителен се оказа Цветан Филипов, който прати топката в мрежата. Гостите натиснаха след полученото попадение. Опасни удари отправиха Асен Чандъров, Янко Ангелов и Петър Тончев. В 38-ата минута „шейховете“ можеха да удвоят. Удар с глава на Илия Димитров обаче бе закован на голлинията от вратаря на Пирин.

През второто полувреме двата отбора си размениха по няколко възможности за гол като гостите бяха по-опасни. За бургазлии Даниел Гаджев профука най-доброто положение за гол като стреля неточно от точката за изпълнение на дузпа в 67-ата мин. За „Пирин“ Петър Генчев и другата резерва Божидар Кацаров се разминаха с попадения и техният отбор да стигне поне до изравняване, след като пропуснаха две  добри възможности.

Ж.к.: Ст. Жеков, Т. Гочев, П. Денчев („Нефтохимик“); П. Василев, Г. Стоичков, Д. Руйчев, М. Газиев, Ас. Чандъров („Пирин“)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене