Областна администрация – Кюстендил се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден“

Областна администрация – Кюстендил се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“. Екоинициативата е по идея на BTV Media Group и е подкрепена от Министерството на околната среда и водите и Министерството на земеделието и храните. Областна администрация – Кюстендил за поредна година е традиционен партньор на мащабната кампания „Да изчистим България заедно“.

В голямото почистване се включи и областният управител Виктор Янев, заедно с неговия заместник Силвия Велкова и служители от администрацията. Те избраха да почистят едно от игрищата в Кюстендил, намиращо се в кв. Запад, както и пространството около него. Мястото е ежедневно посещавано от деца и възрастни. Освен спортната площадка, те обезопасиха със сигнална лента тротоарната площ на наблизо намиращото се бивше военно поделение в града.

Виктор Янев призова гражданите от област Кюстендил да се включат в тази благородна инициатива и напомни, че е важно да запазим околната среда чиста.

През 2016 година денят на голямото почистване е на 4 юни, продиктувано от желанието да посрещнем Световния ден на околната среда – 5 юни на чисто.

Участие днес взимат всички девет общини на територията на област Кюстендил. Те получиха безвъзмездно чували и ръкавици, които бяха предоставени на доброволците в почистването.

Областна администрация – Кюстендил разпредели и раздаде на общините ваучери за гориво, предназначени за извозване на събрания от кампанията боклук. Те са осигурени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене