Ужасна трагедия в Moto2! 24-годишният Луис Салом почина след много тежка катастрофа в Испания

Много тъжни новини дойдоха от местната болница в близост до пистата „Каталуня“ в Испания

Според тях испанският пилот на SAG Team в клас Moto2 – Луис Салом, който претърпя много тежка катастрофа в завой номер 12, не е успял да оцелее вследствие на тежките си рани и е починал.

Салом, който спечели девети победи в своята кариера падна на много лошо място по време на втората свободна тренировка в клас Moto2, като излитането му на завой номер 12 на пистата “Каталуния” прекрати сесията, а директно на пистата му беше оказана моментална медицинска помощ. Веднага след това той бе откаран до местната болница – Hospital Universitari General de Catalunya, чрез линейка, защото медицинските лица прецениха на място, че това е по-бързия начин, имайки предвид, че дори и медицинския хеликоптер се появи на мястото на катастрофата.

Катастрофата на Луис и последвалата смърт е първата такава в MotoGP от сезон 2011, когато Марко Симончели загуби своя живот на „Сепанг“, а година преди това отново в клас Moto2 Шоя Томизава също издъхна на пистата „Мизано“.

Луис бе един от най-обещаващите млади пилоти, като неговата кариера в сериите на MotoGP започна през 2009-а година, когато той дебютира в клас Мото3, тогава още 125 кубически сантиметра. Най-големите му успехи там дойдоха през 2013-а, когато той участваше в борбата за титлата заедно с Маверик Винялес и Алекс Ринс, но в крайна сметка я загуби. Въпреки това през следващия сезон той премина в клас Mото2 и се представи добре, но отново не успя да се пребори с Винялес. На следващата година той бе победен от Алекс Ринс, но отново показа много добро темпо, съобщава sportal.bg.

През настоящия сезон той бе 10-и в генералното класиране на Moto2 шампионата преди кръга в Барселона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене