Горящи контейнери подпалиха две заведения в центъра на Сатовча

пожарна

Две заведения в центъра на Сатовча, които се водят временни търговски обекти, тази нощ са изгорели. Пламъците лумнали около 4 часа сутринта, а изплашена възрастна жена, живееща в непосредствена близост до горящите контейнери за разделно събиране и заведенията, вдигнала на крак доброволците огнеборци от Сатовча.

Сигнал за пожара в Сатовча е бил подаден своевременно и в противопожарната служба в Гоце Делчев, откъдето веднага за огненото произшествие тръгнал дежурен екип със специализиранатехника.

„Благодарение на бързата реакция на доброволците, е предотвратено запалването както на другите заведения на площада, така и на читалището. Момчетата са се справили перфектно, докато пристигне екипът от Гоце Делчев, който окончателно е загасил пожара“, коментира кметът на община Сатовча Арбен Мименов, който рано тази сутрин бе на място.

Огледите за установяването на причините за пожара и за нанесените щети продължават и днес.

Хора от Сатовча коментираха, че до 02,30 часа в едно от заведенията е имало клиенти и вероятността за пламването на пластмасовите контейнери е изхвърлена незагасена цигара.

И на двете заведения са изгорели покривните конструкции и всичката техника, намираща се в тях, като печки, кафемашини, хладилници, телевизори, пластмасови каси и бутилки, посуда.

Изгорелите временни търговски обекти се стопанисват от Димитър Петков и Векир Дренчев, като заведението на Дренчев, според разказите на местните, било неработещо от известно време.

По предварителна информация и двата търговски обекта са без застраховки.

Днес със съдействието на общината отломките след пожара ще бъдат разчистени.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене