С исторически превъплъщения, шоу програма и емоции завърши последният час на IV “A” клас от Крупник

„Не ще забравя първата ни есен, когато ме посрещнахте на двора в морето прекрасно от цветя и песни и аз за първи път ви заговорих”, разчувства се класната ръководителка на четвъртокласници от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Крупник, които казаха довиждане на начален курс. Невероятен спектакъл „Последният час на  IV “A” клас” поднесоха пред многобройната публика в читалището в село Крупник децата на Павлина Чифлигарова и Весков.

Krupnik-3Спектакълът бе вдъхновен от някои от най-популярните телевизионни предавания, а децата направиха свои такива. С „България – древна земя на българите” , „България търси талант” и рубриката ”Не сбогом, а просто довиждане!”, учениците проследиха заедно израстването на класа.

Krupnik-2
Драматизация на „ИЗВОРЪТ НА БЕЛОНОГАТА” бе гвоздеят на програмата.  Те показаха, че пазят родовата памет като всяко дете се превъплъти в един от владетелите на България. Разказаха много от наученото история. Любознателните ученици върнаха векове назад зрителите и събудиха националното самосъзнание на всеки един.

Много песни, танци и поучителни истории се разиграха на променената до неузнаваемост сцена на читалището.

Krupnik
В края на представлението всички 18 ученици развълнувани излязоха на сцената с тоги и шапки като истински дипломиращи се студенти, а класната им ръководителка се обърна с мил поздрав към всички : „Съпреживявах вашите неволи, обиди, болки, мъки или страх. Опитвах се и малко или много от трудностите с вас преодолях. О, помня и моментите щастливи, моментите на радост и на смях,разходките, закачките игриви…Ех, че красив е споменът за тях! Тъй, ден след ден, и с радост, и с проблеми вървяха си година след година….И ето, че пораснахте големи и времето ни заедно отмина. Сега настъпи време за раздяла. Високо и далече полетете! Надявам се, че мъничко съм дала, за да укрепнат повече крилете. Летете в необятните простори, деца порасли, мои волни птици! Но и летейки, пак бъдете хора!А аз оставам тук”, приключи емоционалното обръщение Чифлигарова.

На децата бяха раздадени удостоверения за завършване на начален етап от образованието, а след милото тържество всички се забавляваха на шумно парти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене