Костадин Богдански: Искам да накараме хората да се замислят дали всичко американско е най-правилно!

За пореден път Топ Преса ви среща с интересни хора от Югозападна България. В този брой ще ви запознаем с човека, който взе вестник Топ Преса със себе си в  Санкт Петербург и „Петродворец“.

S maika siНеговото име е Костадин Богдански. Той е син на Председателката на Руския културно-информационен клуб в Благоевград, Виктория Богданска и Огнян Богдански собственик на Терминал „Богдански“. За моя голяма изненада се оказа, че Костадин е един млад, умен и амбициозен човек  и вече се е издигнал до ръководител на търговски отдел на Ойрошпед АД. За тези от вас, които не знаят какво ръководи Костадин Богдански, ще кажем, че Ойрошпед АД e първото дружество в България след 1990 година за услуги в областта на спедицията, транспорта и логистиката. От 2010 година компанията предлага и куриерски услуги в страната и чужбина. В сътрудничество с над 500 партньора в Европа и света, осигуряват гъвкава логистична мрежа за превоз на комплектни и групажни пратки до всяка точка на земното кълбо.

2 Разкажи ни за себе си?

– Името ми е Костадин Богдански, на 26 години съм от Благоевград. Специализирал съм в сферата на енергетиката, логистиката и дипломацията. В енергетиката естествено няма развитие, просто защото малко са свободните позиции, трудно се влиза в тези среди и общо взето логистиката сама си ме намери.  Родителите ми още преди ’90 година са едни от първите, които са се занимавали с транспорт и спедиция. Техен е и първият транспортен логистичен  терминал „Богдански“. Това е логистичен комплекс в пълния смисъл на думата. Има бензиностанции, складови помещения, сервизи, административна сграда.  Започнах във фирмата, пуснаха ме на мениждърско обучение. В нея натрупах сертификати и за въздушно карго, и за застраховане в логистиката. Сега ръководя търговските процеси в тази международна спедиция – “Ойрошпед”. Това е българска компания създадена от българи, и имаме партньори в цял свят. Голяма и сериозна компания в която успях да се развия. Позволяват ми да се захващам с все повече начинания и собствени проекти.

 За кой от проектите можеш да разкажеш?

– Аз започнах там като търговец, като от самото начало заявих, че имам амбициите да се развивам и са ми необходими 6 месеца, след които да представя проект, който да бъде свързан с търговската дейност. За тези 6 месеца аз си бях поставил конкретни цели, както и да бъда готов с проекта. Един ден го доведох до завършен продукт и го представих на  ръководството.

Успя ли?

– Стана така, че успях да постигна повече и те ми дадоха възможност да направя търговски отдел. Създадох търговската политика на цялата фирма и организирах работещ европейски модел на работа в отдела, с конкретен подход към клиентите, наблягащ на личното отношение към всеки един от тях. Общо взето фирмата се занимава с различни дейности: Куриерски услуги,   международна спедиция, въздушен транспорт… Започнаха да ми гласуват все повече доверие и сега ръководя, като цяло търговските процеси и мениждърски дейности…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене