В Копривлен мечтаят за влизане в „В“ група

фк граничар копривлен

Броени часове преди подновяването на пър­венството в пиринска­та бундеслига от „Гра­ничар“ (Копривлен) обявиха, че основна цел пред отбора е да се класира в баражите за влизане във „В“ група. Новината бе потвърдена и от кмета на селото Иван Динчев, който от години е в управата на клуба. Отборът има ре­ални шансове за това с първата позиция в таблицата на подгру­па „Места – Изток“ на пиринската бундеслига. Това коментират в Копривлен, независи­мо от факта, че имат по 8 победи, един хикс и едно поражение, а така също и равен актив от

по 25 т. с подгласници­те от „Стрела“ (Вълкосел) и Дебрен. Още по­вече, че „Граничарите“ взеха аванс пред вълкоселчани, които им гостуваха в дербито на първия мач от пролет­ния дял в неделя.

В отбора разчитат основно на местни иг­рачи, а единственият „легионер“ е врата­рят Тодор Келиеков, който преди години бе смятан за един от най-големите таланти е фланелка номер едно преди години и дори записа мачове е екипа на „Пирин“ (Гоце Дел­чев). За предстоящите мачове копривленци ще очакват отговора на друг бивш играч на неврокончани Мустафа Шериф, който обаче е изкушаван от „Места“ (Хаджидимово) да за­играе там. Той обаче още не се е появил с фланелката на трето- дивизионния тим, ко­ето усилва надеждите на копривленчани, че основният им реализа­тор ще остане при тях. Ако това се случи ще разчитат на тандема с неостаряващия Андон Граматиков, който също бележи важни голове.

Имайки предвид липсата на утвърдени сили като „Беласица“ и „Вихрен“, които до миналата година бяха в пиринската бундесли­га, някои запалянковци на „Граничар“ вече мечтаят за отколеш­ните дербита с „Мес­та“ (Хаджидимово). Стадионът отговаря на основните изисквания, за да се играят на него мачове от третата ди­визия. Те обаче забра­вят факта, че съоръ­жението се нуждае от допълнителен ремонт, за да покрие всички параграфи за лиценз за „В“ група. Освен това не слагат в сметките и финансите на клуба, които за момента ос­новно се осигуряват със средства от общи­на Хаджидимово, из­държаща вече един тим в трета дивизия – „Места“ от общинския център.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене