Сдружение на Югозападните общини е домакин на петата конференция по проект „POWER – Европейска мрежа на жените – кметове – за равенство в обществения живот“

Сдружение на Югозападните общини е домакин на петата конференция по проект „POWER – Европейска мрежа на жените – кметове – за равенство в обществения живот“, финансиран от Програма „Европа за гражданите“ 2014-2020 г.
Целта на проекта е да се насочи общественото внимание към стимулиране на по-голямо участие на жените в политическия и обществен живот.
Конференцията ще се проведе в периода 1-3 Юни, като началото е на 1 юни, от 11.30 ч. в зала „22 Септември“, гр. Благоевград.
Конференцията ще бъде открита от г-н Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград и Председател на СЮЗО.
Участие ще вземат представители на местната власт в Югозападна България и международни партньори от Италия, Испания, Хърватска и Македония.
Програмата на конференцията предвижда работна част с презентации на дами, работещи в областта на местното самоуправление, като г-жа Минка Капитанова, кмет на община Гърмен; г-жа Христина Шопова, заместник кмет на община Благоевград, г-жа Зорница Кралева, заместник кмет на община Благоевград; г-жа Сашка Въчкова, заместник кмет на община Банско; г-жа Евгения Георгиева, заместник кмет на община Симитли; г-жа Фиданка Котева, заместник кмет на община Струмяни; г-жа Минка Сарагьозова, заместник кмет на община Петрич; д-р Мария Копанарова, Председател на ОбС – Разлог и др.
Първият ден на конференцията ще завърши с посещение на НХГ „Св.св. Кирил и Методи“, където учениците ще представят своят поглед върху темата „Културни модели, съчетаващи участието на жените в политическия и икономически живот“.
На 2 и 3 юни, международните партньори ще бъдат гости на община Гърмен, която е единствената община в Югозападна България, управлявана от жена. В общината ще бъдат представени резултати от проекти, финансирани със средства от ЕС и ще бъде популяризирани природните и културни забележителности на региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене